Seferihisar’ın Sualtı Sakinliği

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu planlı resmi faliyeti olan TSSF ALTIN PALET SUALTI GÖRÜNTÜLEME TÜRKİYE ŞAMPİYONASI-2015 bu yıl 30 Eylül – 3 Ekim 2015 tarihinde İzmir’in Seferihisar ilçesinde yapıldı. Yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı Cittaslow (Sakin Şehir) ağının Türkiye Başkenti olan Seferihisar, bu şampiyonayla eşsiz su altı güzelliklerini belgeleme şansı buldu.

 

 

 

Bu bağlamda Seferihisar’ın sakin su üstü yaşamıyla , sessiz ve sakin sualtı  dünyasındaki eşsiz sualtı güzellikleri  yaklaşık 100 dalıcının katılımıyla su üstüne çıkarıldı ve 3 Ekim 2015 tarihinde sualtı severlere Sığacık Kalesi’nin  tarihi atmosferinde sunuldu.  Jüri değerlendirmesi ve madalya töreninin, özel bir program eşliğinde 12 adet jüri üyesinin halkın içinde yaptığı oylama ile belli olduğu gecede, fotograf alanında 5 kategorideki en iyi 10 fotoğraf ve video dalında en iyi 5 video puanlandı ve Türkiye Şampiyonları belli oldu.

DSC_2408

Sanat, spor ve teknolojinin bir araya geldiği bu eşsiz ve zor spor dalında bu sene yarışan 21 spor kulübü ve 100’e yakın sporcu arasından, Dijital Fotoğraf bölümünde beş kategoride en yüksek Milli Takım puanını toplayan Taner Atılgan ve Video bölümünde  en yüksek Milli Takım puanı toplayan Mutlu Kurtbaş Türkiye Şampiyonu oldular. Kulüpler arasında ise İTÜ Spor Kulübü birinci sırada yer alırken Şişli Sualtı Kulübü ikinci,Kuşadası Yelken İhtisas Kulübü ise üçüncü sırada yer aldılar.

143 ülkenin üye olduğu Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu  (CMAS) tarafından her iki yılda bir düzenlenen Dünya Şampiyonaları için iki yıl boyunca yarışan sporculardan en yüksek Milli Takım puanına sahip 2 sporcu ve dalış eşiyle bir adet takım kaptanı,  2017 yılında Meksika’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na ülkemizi temsilen gönderilecekler. Video Dünya Şampiyonası ise İspanya’da yapılacak. 2015 yılında Seferihisar’da yapılan Türkiye Şampiyonası, Dünya Şampiyonası için yapılan Milli Takım seçimlerinin ilk ayağını oluşturdu.

Şampiyonaya, Seferihisar Belediyesi, Pegasus, Vestel, Epson Türkiye, Nexus ve Nauticam Sualtı Housingleri, Gopro Türkiye ve Marintek A.Ş., Poseidon Türkiye, Fuart Fuar Hizmetleri destek vererek sponsor oldular.

Ayrıntılı fotoğraf ve detaylı sonuçlar için  www.altinpalet.com   www.tssf.gov.tr adresine bakabilirsiniz.

 

DSC_2400  DSC_2409 DSC_2422 DSC_2437 DSC_2442 DSC_2447

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.