OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seferihisar 49 km. sahil şeridine sahiptir. Bu geniş sahil şeridinde yer alan birçok dalış noktası arasında Sığacık, yerli ve yabancı dalgıçların rağbet gösterdikleri en popüler dalış bölgelerinden biridir.

Bu popülarite tesadüf değildir. Sığacık’ta, Killik Burnu ve Sırtlan Burnu arasında kalan bölge mavi-yeşil algler, kahverengi algler, deniz çayırları ve korallijen habitatın yer aldığı özel bir ekosistemdir.

“Seferihisar’ın Sualtı Dünyası” kitabı, Killik Burnu ve Sırtlan Burnu arasında kalan bölgenin bir deniz koruma alanı olması fikrini desteklemek için atılan bir ilk adımdır. Biyolojik aşama bilim adamlarının gerçekleştireceği uzun bir çalışma dönemini kapsamaktadır. Bu kitap ile hedeflenen bölgenin sualtı zenginliğini ve güzelliklerini sergileyecek görsel bir çalışmadır. Profesyonel sualtı fotoğrafçısı Bülent ŞELLİ’nin bölgede yaptığı fotoğraf çekimleri sonucunda ortaya çıkan muhteşem görüntüler ile sualtının sessiz dünyasında büyülü bir yolculuğa çıkacaksınız.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.