Seferihisar’ın plajları onlara emanet

Cankurtaranlar yaz sezonu için hazırlanıyor  

Yaz tatili için Türkiye’nin en çok mavi bayraklı plajına sahip Seferihisar’a gelenler, güvenle yüzecek. Seferihisar Belediyesi’nin sahillerinde yaz boyunca 12 cankurtaran görev yapacak. İlk yardım, yüzme ve kurtarma çalışmaları gibi teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayan cankurtaranlar, 10 farklı plajda görev yapacak.

Deniz sezonunun açılmasıyla birlikte, Seferihisar Belediyesi de çalışmalarına hız verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Bronz Gümüş Birleşik Bütünleşik Cankurtaran eğitimlerini gerçekleştiren belediye, bu yaz plajlarında 12 cankurtarana görev verecek. Çalışmalar kapsamında, 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun uzman eğitmenleri tarafından eğitim programı uygulanıyor. İlk yardım, yüzme ve kurtarma çalışmaları gibi teorik ve pratik eğitimlerden oluşan kursları başarıyla tamamlayan cankurtaranlar, TSSF’den Gümüş Cankurtaran Sertifikası almaya hak kazanacak.

“CANKURTARANLAR HAYATİ ÖNEMDE”

Seferihisar plajlarında görev yapacak cankurtaranlara eğitim veren Orhan Salih Çubukçu, cankurtaran uygulamasının hayati önem taşıdığına vurgu yaptı. Seferihisar’daki uygulamayı örnek gösteren Çubukçu, “Seferihisar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Bronz Gümüş Birleşik Bütünleşik kurslarımızla, denizlerimizde yeni sezon öncesi cankurtaran eğitimlerimize başladık. Yaz boyunca Seferihisar sahillerimizde can kurtaranlarımızı göreceksiniz. Seferihisar sahillerimiz bu anlamda çok şanslı. Ne güzel ki onlar cankurtaran hizmeti veriyor. Maalesef her yerde cankurtaran olmayabiliyor. Güvenli bir yaz sezonu geçirmemiz için cankurtaran önemli” diye konuştu.

seferihisar-cankurtaran-egitim-1.jpg
seferihisar-cankurtaran-egitim-2.jpg
seferihisar-cankurtaran-egitim-3.jpg
seferihisar-cankurtaran-egitim-4-1.jpg
seferihisar-cankurtaran-egitim-6.jpg
seferihisar-cankurtaran-egitim-7.jpg
seferihisar-cankurtaran-egitim-5.jpg

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.