Seferihisar’ın Navagio’su kapılarını kapattı

Olası bir yangına karşı tüm ekipleri seferber ettiklerini, 2019’daki acıyı tekrar yaşamamak için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, dün makilik bir alanda yangın çıktığını ve ekiplerin anında müdahale ederek söndürdüğünü söyledi.

2019 Ağustos’unda çıkan orman yangınında büyük acı yaşayan Seferihisar, Antalya, Muğla ve Aydın’daki yangınlar devam ederken çok sıkı önlemler alarak adeta seferberlik başlattı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, belediyenin tüm araç sürücülerinin alarma geçirildiğini, tüm iş makineleri, tankerlerin hazırda bekletildiğini, zabıtaların dağda ormanlarda devriye gezdiğini söyledi.

EKMEKSİZ PLAJI’NA GİRİŞ YASAKLANDI

Seferihisar’da dün makilik bir alanda yangın çıktığını, teyakkuz halindeki ekiplerin yangına anında müdahale ederek söndürdüğünü belirten Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Diken üstündeyiz. Yangının bizim bölgemize sıçramaması için her türlü önlemi aldık” dedi ve şu açıklamayı yaptı: “İş makinelerimiz, tankerlerimiz ve tüm ekibimiz, olası bir yangına müdahale etmek için hazır durumda. Ekiplerimiz, nöbet tutuyor. Zabıtalarımızı dağlara yolladık, oralarda devriye geziyorlar ve kimseyi ormana sokmuyorlar. Orman Bakanlığı tarafından belediyemize tahsis edilen Ekmeksiz Plajı’nı kapattık. Kapımızın önündeki tehlike nedeniyle plajın ve ormanlık alanın kullanılmasına müsaade etmiyoruz. Umarım ki, yüreğimizi yakan yangınlar bir an önce söndürülür ve bizim buralarda yaşanmaz.”

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.