Seferihisar’ın mandalina kraliçeleri

Sayarer kardeşlerin kadın girişimcilere örnek olacak hikayesi..
Kadın girişimcilerin son yıllarda ekonomimizde ve mesleki alanlarda yeri ve önemi gittikçe artmaktadır.

İlçemizde bu örneğe, geçmiş kuşaklardan bugüne taşıdıkları geleneksel yöntemlerle yapılan mandalina üretim ve ticaretini, günümüz teknolojisine uygun yönetmelerle pazarlayan ve ilaçsız üretim yapan Sayarer kardeşler öncülük ediyor.


Sayarer kardeşler, uzun süre Türkiye içinde ve dışında özel sektörde başarıyla çalışmışlardır. Meral Sayarer İtalya’da Pazarlama ve İletişim Alanında, Fethiye Sayarer’de yine İtalya’da Tedarik Zinciri ve Pazarlama alanında yüksek lisanslarını tamamladılar. Lütfü Sayarer ise yurtdışında mühendislik eğitimine devam ediyor. Eğitimlerini tamamlandıktan sonra Seferihisar’a dönerek, üç kuşak boyunca ailelerinin çiftçilik yaptıkları mandalina bahçelerini devraldılar. İlaçsız tarım yaptıkları bahçelerinde ürettikleri mandalinaları aracısız olarak tüketiciye ulaştırmaya başladılar. Genç girişimci Sayarer kardeşler, nesilden nesile aktardıkları bu işe, günümüz aracısız pazarlama yöntemlerini ve üretimde kullanılan ve sağlığa zararlı tarımsal ilaçlar yerine doğal ve insan sağlığına tamamen zararsız yöntemlerle üretime başlayarak yeni bir atılım yaptılar. Bir yandan kendilerine gelir sağlarken diğer yandan Seferihisar’ın mandalinasının markalaşmasına katkıda bulunuyorlar.

Seferihisar’ın önemli ticaret kapısı olan ve lezzeti ülke sınırlarını aşan coğrafi işarete sahip Satsuma cinsi mandalinaları, Sayarer kardeşlerin girişimiyle kadın ve genç emeği olgusu, mandalina üretimi ve pazarlanması alanında yeni bir ivme oluşturdu.
Satışlarını internet ortamına da taşıyan Sayarer kardeşler, tüm kadın emekçilere, kadın ve genç girişimcilere örnek oluyor.

https://instagram.com/seferihisar.mandalinacisi?igshid=1fnoe6wvmkmt0

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.