Seferihisar’ı Örnek Almalıyız

Seferihisar ve Tunç Soyer rüzgarı Türkiye’nin dört bir yanında esmeye devam ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ilçe belediye başkan adaylarına Tunç Soyer’i örnek göstermesinin ardından bir haberde Ordu’dan geldi.

Ordu Perşembe CHP Belediye Başkan Adayı Tahsin Karamustafa seçim kampanyasında stratejilerinin Seferihisar’ı örnek almak olduğunu açıkladı. Başkan adayı Karamustafa’nın açıklamaları Ordu Olay gazetesinde yer aldı.

 

İşte o haber.

 

Perşembe Fatsa ile Ordu arasında sıkışmış

Sakin Şehir Perşembe’nin Belediye Başkan adaylarından Tahsin Karamustafa,

“Perşembelilerden tek ricam 30 Martta bana inanmalan ve güvenerek destek olmalarıdır” dedi. Karamustafa ilçenin tanıtımına ilişkin olarak da, “Cittaslow Perşembe’de anlaşılamadı” diyerek İzmir Seferihisar ilçesinin örnek alınabileceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Perşembe Belediye Başkanlığına talip olan Karamustafa “Perşembe İlçemizin mahalle ve köylerinin tüm sorunları bilinmektedir. Bu sorunların çözümü için önemli olan seri bir şekilde pratik çözümler üretmek, kaynak yaratmak ve kaynakları en ekonomik şekilde kullanarak hedefe yürümektir” dedi. “Perşembe bana göre Fatsa ile Ordu arasında sıkışmış, çok az gelişmiş, gelişmeye açık uygulanabilirliği kolay olan müthiş güzel bir ilçe” diyen Karamustafa, “Perşembe eğitim seviyesi, kültür seviyesi çok yüksek bir ilçemiz. İyi bir yönetimle, sevk ve idareyle Türkiye’de kendini çok kolay tanıtabilir. Bu konuda İzmir Seferihisar her zaman referansım olacaktır. Seferihisar’da bayanlara yönelik yapılan çalışmalar örnek seviyededir” diye konuştu.

 

“ÜNİVERSİTE OLMAZSA OLMAZ”

 

Perşembe’nin diğer olmazsa olmazı üniversite. Kesinlikle 700800 üniversite öğrencisi ilçemize getirmemiz lazım. Bunun için de üniversite binasının en kısa sürede arazi konusu halledilip çözülmesi lazım. Bunun için kesinlikle kaynak sorunu olmayacak.

Perşembe için ikinci önemli konu küçük organize sanayi şehir içerisinde gördüğüm kadarıyla 100’e yakın esnaf bu konuda mağdur ve bu insanlar belediyemizin desteği ile ve önderliğinde binaların yapılmasında ve şehir dışına taşınması konusunda hazırlar.”

 

YAPACAĞIMIZ İŞLER YILLARCA KONUŞULACAK

 

“Bildiğiniz gibi ben beş yıldır Yalıköy belediye başkanlığı yapmaktayım. Bu görevi ve insanlarla bire bir diyalog halinde olmayı yıllardır severek yaptığım için ve bu güzel ilçede kalıcı, unutulmaz, güzel eserler bırakmak için aday oldum. Benim ekibimle beraber Perşembe ilçesinde ve köylerimizde yapacağım işlerin yıllarca konuşulacağını bildiğim ve kendime inandığım ve güvendiğim için aday oldum.”

 

“TURİZMDE CAZİBE MERKEZİ OLMALI”

 

“Öncelikler üniversite, altyapı, kanalizasyon sistemi, şehir içinin yol sorunu, köylerin Perşembe’yle yol ağlannın bozuk olması, küçük organize sanayi, çöp, sahil düzenlemesi, sahilin çok keşmekeş ve bozuk olması. Perşembe’nin şehir içinde arka mahallelerin ciddi altyapı ve yol sorunları var. Bizim birinci önceliğimiz Perşembe merkezin bu sorunlardan 2014 yılında arındırılmasıdır. En büyük hedeflerimizden biri de Perşembe’yi turizm açısından özel sektör de teşvik edilerek bir cazibe merkezi haline getirtmektir.”

 

“CİTTASLOW PERŞEMBE’DE ANLAŞILAMADI”

 

“Cittaslovv Perşembe’de anlaşılamadı. Seferihisar Belediyesi bu konuda örnek alınabilir. Örneğin köylü pazarı kurulup pazarda kese kağıdı, file tarzı şeyler kullanılıyor. Belediye bünyesinde bir birim oluşturularak bir yer ayarlanıp ihtiyacı olan insanların buradan giyecekleri almalarını sağlayacağız. Köy muhtarları için muhtar evleri yapmayı hedefliyoruz. Köylü tamamen kendi ürettiği şeyleri satıyor. Bu konuda kadınlara büyük iş düşüyor. Çileği öldürmüşüz, çayı öldürmüşüz bir tek fındık kalmış. Perşembe ilçemizin yeni oluşumla birlikte bünyesine kattığı Çaka plajı ve Efirli plaj bölgesi kesinlikle insanların denize girip eğlenebilmeleri için cazibe merkezi haline getirilecektir. Karadeniz sahil şeridinde Çaka kumsalı ve Efirli kumsalı kadar güzel ve denize girmeye müsait alan geçmiş yıllarda yapılan bölünmüş yol uygulamasıyla kalmamıştır. Belediye Başkanı olarak her iki plajın düzenlenmesi Efirli’nin köy görüntüsünden kurtarılması da en büyük hedeflerimiz arasındadır.”

 

ARİF KALAFAT

 

 

1383782_705226056165823_1187665020_n 1780756_705556056132823_750571684_n 1962597_705553676133061_1096624574_n

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.