Seferihisar’da su çalıştayları başlıyor

Planet at risk drought - concept of water conservation in america

KEÇİ Kültür Ekoloji Çevre ve İletişim Derneği’nin çağrısıyla İzmir’de Gediz ve Küçük Menderes havzaları üzerinde bulunan beş ilçede düzenlenecek su çalıştaylarında, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, sulama birlikleri, üretici kooperatifleri, akademisyenler, uzmanlar ve çiftçiler su krizini konuşmak ve çözüm yöntemlerini tartışmak için bir araya geliyor.

İnsanın doğa ile savaşı sürüyor, kazanırsak kaybedeceğiz.

KEÇİ Derneği 2022 yılını “Kuyu Kurumadan” üst başlığı ile su çalışmalarına ayırdı. Bu çalışma kapsamında düzenlenecek çalıştaylarda Ege Bölgesi’nde Gediz ve Küçük Menderes havzaları üzerinde bulunan Seferihisar, Selçuk, Ödemiş, Çiğli ve Foça ilçelerinde yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, sulama birlikleri, üretici kooperatifleri, akademisyenler, uzmanlar ve çiftçiler bir araya geliyor. Çalıştaylarda su krizinde gelinen nokta, su yönetimi, çözüm önerileri, iyi uygulama örnekleri tartışılacak, üreticilerin sahadan ilettiği bilgiler ve uzmanların bilimsel katkılarıyla geleceğe dönük yaklaşımlar değerlendirilecek.

SUYUN YÜZDE 74’Ü TARIMDA KULLANILIYOR

Türkiye hızla “su fakiri” ülke konumunda ilerlerken acil tedbirler alınmadığı takdirde bir gıda krizi ile karşı karşıya kalabilir. Suyun yüzde 74’ü tarımsal üretim sırasında kullanılmakta olup, bu suyun çok büyük bir kısmı sulama sırasında kaybolmaktadır. KEÇİ Derneği’nin başlatmış olduğu “Kuyu Kurumadan” çalışması ile tarımsal üretimde daha bilinçli ve geleceği öngören bir su kullanımının yolları ve yöntemleri tartışılacak ve bu çalıştaylardan çıkan sonuç raporu kamuoyu ile paylaşılacak.

İLK ÇALIŞTAY SEFERİHİSAR’DA 

KEÇİ Derneği kolaylaştırılıcığında gerçekleşecek ilk çalıştay, muhtarlar, sulama birlikleri, kooperatifler, sivil toplum örgütleri ve üreticiler, Seferihisar Belediyesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası’nın katkılarıyla 19 Temmuz Salı saat 17.30 Seferihisar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Seferihisar Belediyesi Kültür Merkezi

19 Temmuz Salı saat 17.30

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.