Seferihisar’da Masal Evi

Seferihisar Belediyesi, 4-5 yaşlarındaki  çocukların eğitimine katkı sağlayacak Masalevi’ni, 16 Haziran Perşembe günü ünlü yazar Sunay Akın’ın da katılacağı törenle hizmete açıyor.

Seferihisar Belediyesi masal ekseninde gerçekleştirilecek bir eğitim projesi hazırladı.Seferihisar toplu konutları karşısında belediyeye ait bina düzenlenerek eğitime hazır hale getirildi. 16 Haziran Perşembe günü Saat 13.00’te düzenlenecek törenle Masalevi olarak faaliyetine başlayacak.

Masalla Çocuk Eğitimi Projesi’nin sorumluluğu Akademisyen Ebru Çaloğlu,  Dezavantajlı Çocuklar için Fırsat Eşitliği Yaratma Proje Sorumluluğu ise Eğitmen Seval Doğanlar tarafından yürütülecek.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bugün onlar için yaptıklarımızın, bu çocukların gelecekte sergileyecekleri rollerde bir ilham kaynağı olacağını ve onları zenginleştirerek hayata hazırlayacağını düşünüyorum. Belki de dünyada ilk kez uygulanacak bir modeli hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Çünkü masallar, çocuksu duyarlığı en iyi yansıtan edebi türdür. Açılışımızda çok değerli yazarımız, fikirlerine görüşlerine çok değer verdiğimiz Sunay Akın da bizlerle birlikte olacak. Projemizi kendisine anlattığımızda çok ilgisini çekti ve destek vermek istedi. Umuyorum ki hep birlikte örnek bir projeye imza atacağız. 16 Haziran günü tüm halkımızı açılışımıza bekliyoruz.” dedi.

MASALEVİ NEDİR?

MASALEVİ sosyal bir projedir. Bu projede hedef kitle 4 – 5 yaşlarındaki  çocuklardır. Proje kapsamında, çocuklara masal ekseninde verilen değerler; resim, müzik, seramik, bale ve ana dili eğitimleriyle desteklenecektir. Yine çocuklara satranç, matematik ve jimnastik gibi eğitimler verilerek çocukların zihin ve beden gelişimine katkıda bulunulacaktır. Çocuğu bilgilendirme, sosyalleştirme, ona zevk verme, yaşamı tanıtma, başarı isteği uyandırma, insana ve çevreye karşı duyarlı olma bilinci kazandırmayı hedeflemektedir.

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.