Seferihisar’da Kurbanlık Kesim ve Alım Fiyatları

Seferihisar’da 2020 yılı “Kurban Satış ve Kesim” yerleri nereler.

31 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak Kurban Bayramı sebebiyle kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını Seferihisar İzmir Büyükşehir İtfaiye binası yakınında (kocaçay mevki) ve Ürkmez Şehit Osman Koç Spor Tesisi’nde kurulan Kurbanlık Pazarı’ndan  alabilecek.

Hijyen kuralları sağlandığı sürece kesim serbest olacak 

Kurban Bayramı’nda belediye veterinerleri kontrolünde yapılacak kesimler yine Seferihisar Belediyesi Makine İkmal Amirliği’nde, Ürkmez Şehit Osman Koç Spor Tesisi’nde yapılacak. Bahsedilen yerler dışında ise vatandaşlar özel kurbanlık satış ve kesim merkezlerinde, kendi bağ ve bahçelerinde, müstakil evi olanlar evlerinde hijyen kurallarını sağladıkları sürece kurbanlık kesebilecek. Kurbanlıklar umuma açık yerlerde, yol kenarlarında, apartman aralıklarında kesilmeyecek aksi durumda cezai işlem uygulanacaktır.  

Seferihisar’da şu anda güncel piyasa fiyatlarında kilo olarak canlı küçükbaş kurbanlık 30.00 TL, kemikli karkas büyükbaş 40-45 TL arası satılmaktadır.


Seferihisar İlçe Kurban Hizmetleri Komisyon Başkanlığının aldığı karara göre,  Seferihisar Belediyesi Makine İkmal Amirliği’nde, Ürkmez Şehit Osman Koç Spor Tesisinde yapılacak kesimler Bayramın 1. günü küçükbaş 120 TL, büyükbaş 350 TL; Bayramın 2. günü ve diğer günlerde ise  küçükbaş 75 TL, büyükbaş 255 TL olacaktır. 

Kurbanları kendi imkanları ile kesecekler için ise küçükbaş 30 TL büyükbaş 50 TL  tesisten yararlanma bedeli alınacaktır.  

   
Kurbanlık kesimi için kayıtlar Seferihisar Belediyesi gelir servisinde yapılacak, ancak kayıt yapılmadan önce Halkbankası hesap numarasına belirlenen miktarın yatırıldığına dair makbuz ile başvuru yapılması gerekmekte. Halk Bank Hesap Numarası : 0500-0005

Kurban satış ve kesim yerleri bilgisi için : Kurban satış yerleri, kurban kesimi, vekaleten kurban gibi konularla ilgili tüm sorularınız için Seferihisar Belediyesi Gelir Hizmetleri Müdürlüğü’ne 0232 743 3960/115 nolu telefondan yada 

Seferihisar – Mustafa Ayışık 0536 812 9559

Ürkmez – Fatih Aktaş 0536 975 0334 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.