Seferihisar’da kafa kısmı olmayan oğlak doğdu (+13)

Seferihisar’da kafa bölümünde sadece kulakları bulunan oğlak ölü olarak doğdu.

Seferihisar Tepecik mahallesinde Hasan Büyükdere’nin sahibi olduğu sürüde doğum yapan bir keçinin oğlağı kafa bölümünde sadece kulakları ile doğdu.

Sabah ağıla geldiğinde ölü oğlağı gördüğünü ve korktuğunu anlatan Büyükdere “Allah sonumuzu hayır etsin diyerek hemen veteriner arkadaşla görüştüm böyle bir durum ancak akrabalık, mavi dil yada veba yüzünden olabilir dediler, benim sürümde akraba olan hayvan yok o yüzden sadece veba hastalığından şüpheleniyoruz” dedi.

Mavi Dil hastalığı kan emen sineklerle bulaşan sığırların yanı sıra diğer geviş getirenlerde de görülen viral enfeksiyöz bir hastalıktır. Ülkemizde “ihbarı mecburi hastalıklar” kategorisindedir. Mavi Dil virüsü bugüne kadar insanda izole edilmemiş olup zoonoz bir hastalık değildir. Hayvandan hayvana direk bulaşma oluşmamaktadır. Hasta hayvanların et, süt ve ürünleri insanlar için risk oluşturmaz.

Koyun -Keçi vebası bulaşıcıdır ancak insanlara bulaşmaz. Sığır vebasına benzeyen koyun vebası yüksek ateşle başlayıp, göz-burun akıntılarına sebep oluyor. Koyun vebası bulaşıcı ve genellikle akut seyirli viral bir hastalığıdır. Koyun vebasının kaynağı olan PPR virisüdür.

pubg uc

1 Yorum

  1. Ya bir hayır haber verin ya..Daraldik bunaldik ruh hastasi mi olalim hiç mi iyi bir şey yok çevremizde …
    Simdi de bu kadar sorunumuza veba var mi yok mu onu mu ekleyeceğiz.
    Bence biraz da guzel haberler verin ihtiyacimiz var .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.