Seferihisar’da her yıl olduğu gibi genci yaşlısı Çanakkale Şehitleri için yürüdü

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla Seferihisar Belediyesi’nin düzenlediği Şehitlere Saygı Yürüyüşü    yapıldı. Seferihisar sokakları Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganlarıyla inledi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Çanakkale insanlık tarihinde emperyalizme karşı mücadele verilmiş en büyük derstir ve cumhuriyetin ilk adımıdır.  Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ve bütün şehitlerimizin kanlarını, canlarını bu vatanda bizler özgür, bağımsız yaşayalım diye döken atalarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz ruhları şad olsun” dedi.

Kapalı Pazaryeri’nden başlayan yürüyüş Turabiye Mahallesi, Çolak İbrahim Bey Mahallesi, Stadyum Caddesi ve Atatürk Caddesini geçerek Belediye Binası önünde tamamlandı.

İnsanlık tarihinin en büyük dersi

Yürüyüş sonunda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer “Seferihisar’ın vatanını, bayrağını, cumhuriyetini seven insanları, hepinizle gurur duyuyorum. Bugün büyük zaferin büyük destanın 104’üncü yıl dönümü. Çanakkale demek 57. Alay demek, bu vatan için size ölmenizi emrediyorum diyen Mustafa Kemal ATATÜRK demek. Çanakkale demek özgürlük, bağımsızlık demek. Çanakkale insanlık tarihinde emperyalizme karşı mücadele verilmiş en büyük derstir ve cumhuriyetin ilk adımıdır.  Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ve bütün şehitlerimizin kanlarını, canlarını bu vatanda bizler özgür, bağımsız yaşayalım diye döken atalarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz ruhları şad olsun. Onlar bize içinde barışla huzurla yaşayacağımız bir vatan bıraktılar. Kanlarıyla suladıkları bu topraklar bizim vatanımız oldu. Şimdi bizim vazifemiz onların bıraktığı bu vatanı yine düşmana bırakmadan kardeşçe ele ele barış içinde ileriye taşımak muhasır medeniyetler seviyesine getirmektir” dedi.

Seferihisar’a hizmete devam edeceğim.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Tunç Soyer, Büyükşehirden Seferihisar’a daha çok hizmet edeceğini belirterek şunları söyledi: 10 yıl Seferihisar’a hizmet ettim. Fakat şunu aklınızdan çıkarmayın, aşkla Seferihisar’a hizmet etmeye devam edeceğim. Her daim Seferihisarlı olmakla gurur duydum. Ömrümün son nefesine kadar da bu gururu duyacağım. Sevgili kardeşlerim bu güzel coğrafyada hepimiz daha çok gurur duyacağımız bir Seferihisar da yaşayın diye aşkla canla başla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu can Seferihisar’a feda olsun.  Bu can Seferihisarlılara helal olsun. Hepinizi sevgiyle saygıyla muhabbetle kucaklıyorum.  İyi ki varsınız çok daha güzel günler göreceğiz.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.