Seferihisar’da Haldun Dormen”Adım Adım”

Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek Seferihisar’da çekilen uzun metrajlı bir sinema filminin ana castını engelli oyuncular oluşturuyor.

Genç yönetmen Sinan Uzun dans ile hayat bulan beş farklı yaşam hikayesi için kayıt dedi.

“Adım Adım” sinema filmi usta oyuncular Haldun Dormen, Asuman Dabak, dünyaca ünlü saç tasarım markası Harun Cici, Süreyya Kilimci. Gazi Şeker ve Zeynep Gülmezdin yanı sıra ilk kez kamera karşısına geçen engelli oyuncular ile benzerlerinden bir adım öne çıkıyor.

Senaryosunu ve yönetmenliğini Sinan Uzun’un üstlendiği filmin çekimleri Toprak Film ve IZDESK (İzmir Direnen Engelsiz spor Kulübü) işbirliği ile gerçekleşecek. Eski bir balet olan Şevket (Haldun Dormcn) hayatı oğlu Tolga’nın (Gazi Şeker) görme engelli kızı Ayşen’i (Ümran Sevinç) bırakmasıyla bir anda değişir.

Yaşama müzik ile tutunan Ayşen’e kendisini adayan Şevket, bu umut yolculuğunda farklı hayatların çıkmazında bulur kendini. Kariyerinin zirvesinde geçirdiği trafik kazası ile her şeyi tepetaklak olan Gökhan ve engellini kabul edemeyen Can ile hırçın bir denize doğru yelken açan Şevket’in “Adım Adım” toplum ve ön yargılar ile mücadelesidir.

Engelli oyuncular; Görme Engelli Ümran Sevinç. Dovvn Sendromlu Can Ayan, Bedensel Engelli Bora Acar Zöngür, Mehmet Sefa Öztiirk ve Can Fîliz’e film boyunca sanat dünyasının duayenlerinden Haldun Dormen başta olmak üzere. Asuman Dabak, Zeynep Gülme, Yüksel Ünal Gazi Şeker, Süreyya Kilimci ve geçmişte tiyatro deneyimi de bulunan Harun Cici eşlik ediyor.

 

Şerif ERDİKICİ

Son Dakika

 

adim-adim-filmi-nde-harun-cici-de-rol-aldi adimadimfilminesurprizoyuncu

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.