Seferihisar’da etkinlik dolu günler başlıyor

İlk etkinlik festival olarak Karadağ, Edirne, İzmir Büyükşehir ve Tire Belediyelerinin misafir edileceği 29-30-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası Bando Festivali olacak. Bando Festivali’ne katılacak gruplar Seferihisar ilçe merkezi, Ürkmez Gençlik Merkezi ve Sığacık Kaleiçi’nde performans sergileyecek.

Tiyatrodan bando festivaline, film günlerinden Armola Şenliği’ne birbirinden keyifli etkinliklerin ikincisi ise 30 Temmuz Cuma saat 21:00’da Kaleiçi’nde gerçekleşecek Aziz Nesin’in Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz isimli oyunu olacak.

7 Ağustos’da Düzce Köyü’nde düzenlenecek Sanat Çalıştayı’nın yanı sıra Düzceli üreticiye destek olmak ve yerinde kazandıran bir tarım için çiftçiye verilecek Ekinezya tohumunun hasadı şenlik havasında kutlanacak.

“Ay Işığında Film İzliyoruz”

6-7-8-9-10 Ağustos tarihlerinde “Ay Işığında Film İzliyoruz” teması ile gerçekleşecek Seferihisar Film Günleri Sığacık Kaleiçi’nin yanı sıra Orhanlı ve Ulamış Köy Meydanları’nda da yapılacak.

Karakılçık buğdayının kaybolmaya yüz tutmuş olan tohumunu bulup çoğaltan ve taş değirmende öğüterek adına “Ata Ekmeği” denen ekmeği üreten Seferihisar Belediyesi, 2 senedir pandemi nedeniyle düzenleyemediği Ata Ekmeği ve Armola Şenliği’ni de 28 Ağustos’ta Ulamış Köy Meydanı’nda gerçekleştirecek. Çiftçiyi kırsalda yerinde alternatif gelir modelleri ile tanıştırma amacıyla düzenlenen etkinlik çiftçinin tüketici ile buluşmasını sağlayacak.

İşte o Takvim

29-30-31 Temmuz 2021 Uluslararası Bando Festivali : Seferihisar ilçe merkezi, Ürkmez Gençlik Merkezi ve Sığacık Kaleiçi’nde performans.. Saat 20:00 Ücretsiz

30 Temmuz 2021 Cuma saat 21:00’de Kaleiçi’nde gerçekleşecek Aziz Nesin’in Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz isimli tiyatro oyunu Ücretsiz

 7 Ağustos 2021 Düzce Köyü Sanat Çalıştayı ve ekinazya hasadı. Ücretsiz

6-7-8-9-10 Ağustos “Ay Işığında Film İzliyoruz” Sığacık Kaleiçi, Orhanlı ve Ulamış Köy Meydanı. Saat 21:00 Ücretsiz

28 Ağustos Ata Ekmeği ve Armola Şenliği, Ulamış mahallesi. 12:00 Ücretsiz

21 Ağustos 2021 Cumartesi 21:30 – Yeni Türkü Konseri – Sığacık Kaleiçi etkinlik merkezi. Biletix – Ücretli etkinlik

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.