Seferihisar’da Dijital Feromon Tuzağı dönemi başlıyor

Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü dijital çağın koşullarına uyum çalışmalarını hızla sürdürüyor. Dijital Feromon Tuzak ile Anında Görüntü Projesi Seferihisar’da uygulanacak. 

Tarımsal faaliyetlerde kullanılan kimyasal ilaçların çevre sağlığı, halk sağlığı ve doğal ekolojik dengenin korunması açısından kullanımının mümkün olduğunca azaltılması amacıyla başlatılan projede, biyoteknik yöntem olan tuzakların kullanımı dijital çağa taşınıyor. 

İzmir il Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje Seferihisar ilçesinde ekonomik olarak öneme sahip olan mandalina ve zeytin zararlısı olan Akdeniz Meyve Sineği ve Zeytin Sineği olmak üzere 2 ana zararlıyla mücadele zamanını belirlemek için dijital olarak zararlıların takibi “Dijital Feromon Tuzak ile Anında Görüntü Projesi” kapsamında Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personelleri tarafından 4 mandalina ve 2 zeytin üreticisinin bahçesine kurularak 24 saat takip edilecek. 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.