Seferihisar’da bir taşla iki kuş

Seferihisar’da yaşayan Roman vatandaşlar ürettikleri hasır sepetleri Orman Genel Müdürlüğü’ne vermeye başladı. AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle’nin önderliğinde başlayan proje kapsamında üretilen 600 adet hasır sepet, Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar, ürettikleri hasır sepetleri, proje kapsamında Orman Genel Müdürlüklerine teslim ederek gelir sağlayacak. AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle’nin öncülüğünde ve AK Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı destekleri ile hazırlanan proje kapsamında üretilen 600 adet hasır sepet, Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğü’ne teslim edildi. İlk teslimata Vekil Bekle’nin yanı sıra İzmir Sosyal Politikalar Başkanı Semiha Paçacı ve Yarımada Roman Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Ersoy da katıldı.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ


Projeye katkıda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili ve Cemal Bekle konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Hayata geçen bu projemizde; dezavantajlı grupların el becerilerini üretim ağına dâhil ederek, ekonomik anlamda da bir katkı sağladığımızı düşünüyorum. Ekonomik faydanın yanı sıra Anadolumuz’un unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından birisi olan ‘hasır sepet örmeciliğini’ de canlandıracak önemli bir adım atmış olduk. Bu bağlamda Seferihisar’da bir taşla iki kuş vurduğumuzu düşünüyorum. Buradan bir kez daha emek veren, alın teri döken kardeşlerimize ve Seferihisar İlçe Başkanımız Ahmet Aydın’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu tür dayanışmalarla sosyal projelerimiz devam edecek. İzmir olarak çalışarak, üreterek kazanacağız.”

Projenin Seferihisar’da yaşayan Roman vatandaşlar için çok önemli olduğunu dile getiren Yarımada Roman Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Ersoy, bu sayede pandemi döneminde de önemli bir gelir elde ettiklerinin altını çizdi. Projede katkısı olan herkese teşekkür eden Dernek Başkanı Ersoy, “Bu proje, Seferihisar’da yaşayan Roman kardeşlerimiz için özellikle bu dönemde çok önemli bir gelir kaynağı oldu. Ürettiğimiz sepetleri, Orman Müdürlüklerine vermek bizler için ayrı bir gurur. Bu projeyi bizlere sunan Sayın Vekilimiz Cemal Bekle’ye ve her zaman yanımızda olan Ahmet Aydın Başkanımıza ve Orman Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz. Roman arkadaşlarımız da bu sayede gelir elde etti” dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın ise, böyle bir projeye imza atmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, “AK Parti İzmir Milletvekilimiz Sayın Cemal Bekle’nin girişimleri ile Seferihisar’ımızdaki Roman kardeşlerimize ek bir gelir sağlamış olduk. Özellikle bu dönemde böyle bir girişim çok önemliydi. Projede katkısı geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz. Her bir vatandaşımızın daha çok üretmesi ve daha çok kazanması için projelerimize devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.