Seferihisar’da Bir Devrim Daha!

 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye hizmet binasında kullanacakları elektriği güneş enerjisinden üretmeye başladıklarının müjdesini verdi. Seferihisar Belediyesi 200kW FV Güç Santrali ile yılda 310 bin kWh elektrik enerjisi üretecek ve yılda 125 Bin Lira elektrik tasarrufu sağlayacak.

 

Türkiye’ye model projeler üreterek ses getiren Seferihisar Belediyesi, Tunç Soyer başkanlığındaki ikinci dönemine de hızlı başladı. Geçtiğimiz yıl sonunda başlayan Seferihisar Belediyesi Kapalı Pazaryeri’nde “Pilot Fotovoltaik Güç Santrali Kurulumu Projesi” 2014 Mayıs ayı itibarıyla  tamamlandı.  İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) alınan 880 bin Liralık hibeyle pazaryeri çatısı üzerine kurulan güç santralı, yılda ortalama 310 bin kWh enerji üretecek, böylelikle belediyenin ısıtması, soğutması ve aydınlatılması güneş enerjisiyle sağlanmış olacak.

 

Üyesi oldukları uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) kriterlerinin en önemli kriterlerinden biri olan yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanımını sağlama konusunda çok önemli bir projeyi tamamladıklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi:
Artık dünyanın birçok yerinde yenilenebilir enerji kaynakları kullanılıyor. Biz kentimizde yılın 300 günü güneş alıyoruz ama güneşi bizim kadar almayan Avrupa kentlerinin faydalandığı gibi bu enerjiden faydalanamıyoruz. Güneş enerjisinden elektrik üretmek göreve başladığımızdan beri takip ettiğimiz, yapmak istediğimiz bir projeydi. Önce  cadde ve parkların aydınlatmalarını güneş enerjisiyle çözmeye başladık. Ardından İZKA tarafından açılan “Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programına” başvurduk. Projemiz kabul edildi. Bu projeyle yenilenebilir enerji kaynakları ile lisanssız elektrik üretimine yönelik 200 kW’lık yatırım gerçekleştirdik. Bu sayede 180 bin kg COsalınımını da engellemiş olacağız.Seferihisar’da yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak Sakin Şehir kriterlerine uygun yatırımlar gerçekleştirmeyi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bu sayede hem temiz enerji kullanacağız hem de yılda 125 Bin Lira tasarruf edeceğiz”

 

 

1453 BUNY9611 DSC_2274

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.