Seferihisar’da Ali Ağaoğlu’na Kıyak

 

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’nun Seferihisar Turgut Köyünde kuracağı rüzgar enerjisi santrali için imar planı değişti. Yapılan değişiklik ile 1. Derecede Doğal SİT Alanı olan bölgede rüzgar santrali kurulmasının önü açıldı. Ağaoğlu’nun şirketi Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerji A.Ş., bölgede 14 megawatt gücünde şu an 3 tanesi tamamlanan toplam 7 adet rüzgar türbininden oluşan santral kurabilecek.

Çevre ve Şehircilik BakanlığıSeferihisar İlçesi, Sığacık-Korkmazdağı-Kılıçpınar-Çiftlik Dağı mevkii Rüzgar Enerji Santrali 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planlarına ilişkin itirazlar ilgili mevzuat kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda düzeltilen şekliyle imar planlarını onayladı. Onaylanan planlar 14 Ağustos 2014 tarihine kadar 30 gün boyunca Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğünde ilan edilecek.

ACELE KAMULAŞTIRMA YAPILMIŞTI

Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Anonim Şirketi,nin rüzgar santrali için geçtiğimiz yıl acele kamulaştırma yapılmıştı. Bakanlar Kurulunun acele kamulaştırma kararı ile Seferihisar Rüzgar Enerji Santrali üretim tesisi ile Urla Trafo Merkezi arasında enerji nakil hattı yapımı amacıyla, bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırılmıştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından kamulaştırılacak taşınmazlar, Hazine adına tescil edilmişti.

 

 

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ

 

 

450

pubg uc

1 Yorum

  1. ADAM YATIRIM YAPIYOR YOBAZ VE HASETLER DEVREDE SEFERIHISAR GELISMEKTE OLAN BI YER AMA TUNC SOYER BILE BASARILI OLAMADI NEDEN YOBAZLIK YÜZÜNDEN HASETLIK YÜÜZNDEN ORDA ESNAFLIK YAPAN BI ARKADASIM VARDI O SÖYLERDI BENDE BIZZAT SAHIT OLDUM ÇAYCI SIMITCIYI KISKANIR O NAPMIS BU NE NAPMIS ALİ AGOOGLU GIBI BIR DEV YATRIIM YAPIYOR AMA YOBAZLAR SAHNEDE GLOBAL GÜCÜN KARSIIDNA DURMIYCAKLAR AMA YILLAR ÖNCE ÇEŞMEDE ÖYLEYDI NOLDU YABANCI SEMRYE KAZANDI

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.