Seferihisar’da 4 Milyonluk Dolandırıcılık

Seferihisar’da bir kişinin başka bir kişiye ait olan kimlikle 4 milyon 200 bin liraya arsa satmaya çalıştığı iddia edildi. Dolandırıcılık yapmak isteyen kişi tapu memurunun dikkatiyle yakayı ele verdi.

Gerçek arsa sahibinin haberi yok

Sığacık mahallesinde bulunan arsanın gerçek sahibinin yerine geçerek emlakçı ile konuşarak acil olarak arsasını satmak istediğini söyleyen şahıs emlakçı tarafından bulunan yatırımcılar ile tapu müdürlüğüne satış işlemleri için gitti.

Acil para ihtiyacım var

Acil para ihtiyacı olduğunu söyleyerek para transferinin satış öncesi yaptıran dolandırıcı Seferihisar Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne gerekli evrakların alınması sonrasında tapu memuru satış ile ilgili işlemleri başlattı. Ardından kimliğini memura sundu. Tapu sistemindeki imzaları karşılaştıran tapu memuru imzaların birbirine benzemediğini fark etti.

Hesaba yatan para 30 saniyede yok oldu

Şüphelinin hesabına yatırılan 4 milyon 200 bin lirayı ise otuz saniye içinde kripto paraya çevrildiği ortaya çıktı.

Polis olayla ilgili olarak organize bir çetenin peşine düştü. Yakalanan şahsın soruşturması İlçe Emniyet Müdürlüğünde sürüyor.

Polis uyardı

Seferihisar ilçesinde ilk kez yaşanan dolandırıcılık olayı sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara E-Devlet üzerinden banka hesaplarının tanımlanması, güncel telefon numaralarını kaydetmesi ve bu gibi olayların önüne geçmek için ikinci bir yakınınızı sisteme kaydetmeleri için uyardı.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.