Seferihisar’da 1 TL’ye su ve mama

Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği işbirliğiyle sokakta yaşayan can dostlar için Mamamatik uygulaması başlattı.

İlçenin iki noktasına yerleştirilen Mamamatikler sayesinde vatandaşlar kedi ve köpekleri rahatlıkla besleyebilecek.

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin üç mamamatiğin daha yolda olduğunu belirterek “Göreve gelirken can dostlarımızı asla yalnız bırakmayacağımızı söylemiştik. Seferihisar Belediyesi olarak ilçemizin iki noktasına yerleştirdiğimiz Mamamatikler ile sokak hayvanlarımız taze mama ve temiz suya ulaşabilecek” dedi.

Pandemi süreci boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde düzenli olarak sokak hayvanlarını besleyerek yalnız bırakmayan Seferihisar Belediyesi, şimdi de Mamamatik ile can dostlarını yalnız bırakmıyor.

İlk etapta iki noktaya yerleştirilen Mamamatikler ilçenin üç noktasına daha yerleştirilecek.

Kullanması oldukça kolay olan Mamamatiklerin altında bulunan iki ayrı bölmenin birinde mama, diğerinden ise su bulunuyor. Bir liralık madeni paranın hazneye yerleştirilmesi ile çalışan Mamamatikler her seferinde mama ve su verirken “Teşekkür Kartı” bölmesinden de sevimli teşekkür kartları çıkarıyor.

Sehayder Başkanı Fevziye Özkan “Mamamatikler Seferihisar’ın iki noktasına yerleştirildi. Vatandaşlarımızı mamamatikleri koruyarak ve kullanarak sokak hayvanlarımıza destek olmaya davet ediyoruz. Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin’e de can dostlarımız için gerçekleştirdiğimiz tüm projelerimizde yanımızda olmalarından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.