Seferihisar’a ait fotoğrafı internetten satın aldı

Türker Çınar ” Üstlendiğimiz büyük bir misyon”


09 Şubat 2013 tarihinde Hüsnü Zafer Sevimbige tarafından kurulan  Eski Seferihisar ve Seferihisar’lılar facebook sayfasını yaptığı düzenli paylaşımlar ile yöneten Türker Çınar “Seferihisar’lıların sayfamızı takip etmeleri istiyorum, özellikle eski Seferihisar fotoğraflarını ve kaybettiğimiz büyüklerimizi tekrar burada yaşatıyoruz ” dedi. 


Seferihisar’ın tarihi kentsel ve kişi arşiv fotoğrafları Türker Çınar sayesinde tekrar gün yüzüne çıkıyor, ilk zamanlarda sadece vefat eden Seferihisarlı kişilerin kendi ailelerinden bile hızlı şekilde taziyelerin paylaşıldığı grupta şimdi geçmiş tekrar anılıyor.  


İnternetten Seferihisar fotoğrafı satın aldık

Türker Çınar ” Eski Seferihisar ve Seferihisar’lılar facebook sayfasında vefat eden hemşerilerimizi paylaşmaya başladıktan sonra farklı taleplerde almaya başladık, ama her şey bir fotoğraftan sonra başladı, çarşının fotoğrafını paylaştık ama gençlerin bilmemesi normal derken eskiler bile neresi olduğunu bana sordu, çok sayıda yorum aldıktan sonra aynı fotoğrafın üstüne ne neresi diye yazarak tekrar paylaştık, o gün yazdığım yazıda Eski Seferihisar ve Seferihisarlılar grubumuz dünkü paylaşımımda kullandığım fotoğraflara çok büyük ilgi gösterdi! Gençlerimiz eski çarşıyı görmedikleri için bilemediler, bilenler hem hüzün hem sevinç yaşadılar!Bende fotoları herkes iyi tanısın diye şu anda mevcut olan işletmeleri ve olmayan Girginlerin Petrol Ofisini belirterek paylaştım! Herkes Bilgi sahibi olsun, geçmişimizi unutmayalım!! Evlerinde eski fotoğrafları olan(siyah beyaz)varsa ve bizimle paylaşırsa, hatıralarımızı canlandıralım dedim, sonra mesajla onlarca fotoğraf gönderilmeye başlandı, hatta sevdiğimiz arkadaşlarımız bize eski fotoğraf albümlerini bıraktı, ama yaptığımız en önemli iş 11 Eylül Okulunun arşivine ait olan ve sonra Halk eğitim merkezine bırakılan fotoğraflar kaybolmuş biz iki fotoğrafı Amerika’da yaşayan Seferihisarlı Erhan Barış Şimşek adına öğretmen Olcay Malkaya ile gittigidiyor sitesinde bulup satın aldık, ilk fotoğraf 1932 yılında Mareşal Fevzi Çakmak paşanın Seferihisar ziyaretinde şu anki nüfus müdürlüğü binasında çekilmiş, diğeride 2. dünya savaşında ilçemizde görevli subayların bulunduğu fotoğraf.

Biz Seferihisarlı olarak bu iki değeri ilçemize ait olduğu yere getirdiğimiz için gurur duyduk”. Toplanan fotoğraflar için ayrıca bir çalışma yapmaya başladıklarını anlatan Türker Çınar ” Tüm Seferihisarlılara gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ederim ” dedi. 

Eski Seferihisar ve Seferihisar’lılar facebook sayfası

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.