Seferihisar Tohum Bayramı’na Hazırlanıyor

Yerel tohumun yaşaması için Tohum Takas Şenlikleri başlatan ve Türkiye’ye yayılmasına öncülük eden Seferihisar Belediyesi, 31 Mart Cumartesi günü Ürkmez’de “Yerel Tohumu Yaşatıyoruz” etkinliği gerçekleştirecek. Etkinlikte 100 bin tohum ve fide Seferihisar Belediyesi tarafından dağıtılırken ülkenin dört bir yanından gelecek tohumlar takas edilecek.

Başka bir tarım mümkün sloganıyla çalışmalarını sürdüren Seferihisar Belediyesi’nin,  yerel tohumun üretimini yasaklayan “Tohumculuk Yasası”na karşı; “Tohum çeşitliliğini korumak” ve “Yerel tohumun yok olmasına engel olmak” için başlattığı “Tohum seferberliği” Türkiye’ye yayıldı. Artık ülkenin tüm bölgelerinde tohum takas şenlikleri düzenleniyor. Türkiye’ye öncülük eden Seferihisar Belediyesi, kurduğu Can Yücel Tohum Merkezi’nde yerel tohumları çoğaltıyor. Yılda, Türkiye genelinde 1 milyon tohum ve fide dağıtan belediye, yerel tohumun yaşamasını büyük bir şölenle kutluyor.

31 MART’TA ÜRKMEZ’DE

31 Mart Cumartesi günü Saat 13.00’te Seferihisar’ın Ürkmez Mahallesi’nde düzenlenecek etkinliğe, Türkiye’nin her bölgesinden katılım bekleniyor. Yüz binlerce yerel tohum bu şenlikte buluşacak ve gelecek nesillere aktarılması için takas edilecek. Ürkmez’de yaşayan kadınların yöresel yemekleri ve Seferihisar’ın köylerinde üretim yapan köylülerin açacağı stantlarda yine muhteşem lezzetler şenliğe katılanlarla bulaşacak.

SOYER; BU TÜRKİYE’NİN TOHUM BAYRAMI

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı etkinlik davetinde şunları söyledi: “Türkiye, yerel tohumların yaşamasını büyük bir bayram havası içerisinde kutluyor. Seferihisar olarak bu işe öncülük etmekten ve ülkenin tamamına yayılmasından dolayı mutluyuz, gururluyuz. Yine büyük bir coşku içerisinde ve büyük bir katılımla Türkiye’nin tohum bayramını kutlayacağız. Herkesi 31 Mart Cumartesi günü, atalarımızın mirası yerel tohumların yaşamasını kutlamaya ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı vermeye davet ediyorum”

Etkinlik, 31 Mart Cumartesi günü Saat 13.00’de Seferihisar Ürkmez Mahallesi’nde başlayacak.

Seferihisar Tohum Bayramı’na Hazırlanıyor

Seferihisar Tohum Bayramı’na Hazırlanıyor

Seferihisar Tohum Bayramı’na Hazırlanıyor

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.