Seferihisar Sığacık Hattı Açılıyor Artı Para Başlıyor

Seferihisar’da başlayacak uygulama ile yolcular gittiği kadar ücret ödemeyecek Toplu ulaşımda kritik bir karar alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan itibarıyla ilçe otobüslerinde yeni ücret tarifesini yürürlüğe koyacak. Pilot bölge olarak seçilen Seferihisar’da hizmete girecek yeni tarifeye göre, yolcular artık gittikleri mesafenin uzunluğuna göre ücret ödeyecek. Halen ilçe tarifesi geçerli olan ve 5 liralık ücret kesilen binişlerde yeni sistem ile birlikte ücret iadesi uygulamasına geçilecek.
Yeni sistem ilk olarak 1 Nisan 2018’den itibaren 730 numaralı Fahrettin Altay Seferihisar hattının yerine hizmet vermeye başlayacak 985 No’lu Seferihisar-Üçkuyular İskele otobüslerinde uygulanmaya başlayacak.
5 liralık ilçe tarifesinin geçerli olduğu otobüslerde bunun yerine binişlerde 5,46 lira yolcuların ulaşım kartlarından tahsil edilerek 44 kilometrelik tüm hattın ücreti İZBAN’daki sistem gibi önceden bloke edilecek. Teknik altyapısı hazırlanan ücret iade sistemi doğrultusunda, otobüslerde çıkış kapılarına takılacak iade makinelerine iniş esnasında kartlarını okutan vatandaşlar gittikleri mesafenin kalan ücretini de iade alacak.
İNİŞTE İADE
 İZBAN’daki 25 kilometre sınırının yerine 15 kilometre sınırı getirilen belediye otobüslerinde, 2 lira 50 kuruşun üzerine her kilometre başına 10 kuruş daha ilave ücret kesilecek. Mesafe bazlı ücretlendirmede öğrenci ve 60 yaş kartlarında kilometre başına kesilecek ücretler 5 kuruş, öğretmen binişlerinde ise 7 kuruş olarak belirlendi. 90 dakika aktarma hakkı bulunmayan tarifenin daha sonra diğer ilçelere ve önümüzdeki dönemde toplu ulaşıma entegre edilecek dolmuşlarda da uygulamaya konması planlanıyor.
Sığacık Hattı Açılıyor
Diğer yandan, Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı yeni karar uyarınca Seferihisar’da yeni bir otobüs hattı daha açılacak. 640 numaralı Seferihisar-Sığacık hattı 13 kilometrelik kısa mesafede hizmet verecek. Yeni hatta tam biniş ücreti 2 lira, öğrenci ve 60 yaş biniş ücreti 1 lira 15 kuruş, öğretmen biniş ücretleri ise 1 lira 54 kuruş olacak.
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.