Seferihisar Şantiye Yeri

Seferihisar genelinde ilçede yaşayanların yaşam kalitesini yükseltecek projeler bir arada yürüyor. İzmirgaz “doğalgaz altyapısı”, Büyükşehir Belediyesi “su şebekesi yenilenmesi”, “yağmur suyu ve kanalizasyon altyapısı” çalışmaları gerçekleştiriyor. TEDAŞ ise “elektrik kablolarının yer altına alınması” çalışmasını sürdürüyor.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Çok önemli hizmetler için ilçemiz şantiye haline geldi. Çalışmalar tamamlanınca Seferihisar daha konforlu ve medeni bir şehre dönüşecek. Yollarımız kazılıyor, her yer köstebek çukuruna döndü. Biraz daha zorluk çekeceğiz. Bu sıkıntılara sabır göstermenin kolay olmadığını biliyorum ve vatandaşlarımızın anlayışına sığınıyorum. Ama az kaldı, bitecek ve bittiğinde şehrimiz bunları hak ediyordu denecek” dedi.

DOĞALGAZ ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Seferihisar temiz ve ucuz enerjiye kavuşuyor. İzmirgaz nisan ayı başında Hıdırlık Mahallesi’nde ilk kazmayı vurdu. İzmirgaz yetkilileri 2019 yılı başında Hıdırlık Mahallesi, Camikebir Mahallesi ve Karakayaların bir bölümü olmak üzere pilot uygulamayla Seferihisar’ı doğalgazla tanıştıracaklarını açıkladı. Verilen bilgiye göre çalışmalar kapmasında yaklaşık 20 km uzunluğunda kazı çalışmaları yapılacak.

İZSU ALTYAPIYI YENİLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Müdürlüğü, ilçe genelinde hummalı bir çalışma içerisinde. Devam eden imalat çalışmaları kapsamında Sığacık, Tepecik, Hıdırlık, Çolak İbrahim Bey ve Camikebir mahallelerinde ihtiyacı olan bölgelere toplam 13 kilometrelik kanal hattı döşenecek. Çalışmaların haziran ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor. Sığacık yolunda devam eden kanalizasyon şebeke imalatları yakın bir süre içerisinde tamamlanacak. Ardından temiz su hatlarının yenilenmesi gündeme gelecek.

ELEKTRİK KABLOLARI YERALTINA ALINIYOR

TEDAŞ ise elektrik kablolarını yeraltına alma çalışmalarına uzun zamandır devam ediyor. Camikebir, Hıdırlık, Sığacık, Turabiye Mahalleleri’nin bir bölümünde çalışmalar tamamlandı. TEDAŞ Seferihisar İlçe Müdürlüğü, haziranda Camikebir ve Turabiye Mahalleleri’nden tekrar başlayacağını belirtti.

BAŞKAN SOYER; “BİRAZ SABIR”

Çalışmalarla ilgili açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, halkımızın şantiyeye dönen sokaklarla ilgili sıkıntılar yaşadığının altını çizdi. Başkan Soyer; “Seferihisar’ın hayallerinden biri olan doğalgazla ilgili çalışmaların başlaması çok önemli. İzmirgaz’a Seferihisar adına çok teşekkür ediyorum. Öte yandan Büyükşehir Belediyemiz temiz su şebekesi, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmaları başlattı. Sağlığımız için çok değerli bir çalışma. Aynı şekilde TEDAŞ’da hem görüntü kirliliğini kaldıracak, hem elektrik altyapısını güçlendirecek şekilde kabloları yer altına alıyor. Tabii ki tüm bunlar günlük yaşamımızda birçok zorluğu da beraberinde getiriyor. Ama bu çileyi çekmeden, tüm bu imkanlara ulaşmak da mümkün değil. Tüm bu çalışmalar bitmeden de yolların yapılması da mümkün gözükmüyor. Bu çalışmaların bitmesini beklememiz gerekiyor. Ama bu konuda ilk müjdemizi de verebilirim. Sığacık yolundaki çalışmalar tamamlanmak üzere ve kısa süre sonra sıcak asfaltla yol kaplanacak. Yaz öncesi Sığacık yolu hazır olacak. Altyapı çalışmaları da bittikçe, tüm yollar düzelecek ve eskisinden daha iyi olacak. Yakın bir gelecekte hem altyapımız yenilenecek, hem doğalgaz gelecek hem elektrik direkleri kirliliği ortadan kalkacak ve yollarımız yenilenecek.” dedi.

 

Seferihisar Şantiye Yeri

Seferihisar Şantiye Yeri

Seferihisar Şantiye Yeri

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.