Seferihisar Plajları Mavi Bayraklarla Donandı

Seferihisar, 13 Mavi Bayrak’lı plajla İzmir birincisi, 10 “Belediye Halk Plajı”yla Türkiye birincisi oldu.

Temizliğin ve güvenliğin sembolü mavi bayrak sayısı Seferihisar’da 13’e ulaştı. TÜRÇEV tarafından yapılan 2016 yılı değerlendirmelerinde Ürkmez Sağlık Ocağı Plajı ve Euphoria Aegean Resort Spa Plajı mavi bayrak almaya hak kazandı. İki yeni mavi bayrak alan Seferihisar plajlarıyla ilçedeki mavi bayraklı plaj sayısı 13’e yükseldi.

Ürkmez Sağlık Ocağı Plajında yapılan törende Mavi Bayrak Kuzey Ege Koordinatörü Doğan Karataş’ın elinden alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi: Bir iddiamız vardı ilk mavi bayrağı aldığımız gün Türkiye’nin en çok mavi bayraklı belediye plajına sahip ilçesi olacağız demiştim. Bugün bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyorum. Belediye tarafından işletilmekte olan 10 plajımızda, cankurtaran, duş, tuvalet, güvenlik vb olanaklar halkımızın hizmetine sunuluyoruz. Böylece Türkiye’nin en çok Mavi Bayrak’lı Halk Plajı’na sahip ilçesi unvanını kazanmış oluyoruz. Seferihisar, tertemiz denizi, sahili, kumsalıyla dünyanın cennet köşelerinden biri. Şimdi bu güzelliği, güvenliği ve temizliği belgelemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu işin sürdürülebilirliğini sağlamak ödülü alabilmekten çok daha önemli. Yarattığımız bu olanaklara, halkımızın özenle sahip çıkarak iyi kullanacağına inanıyor ve onlara emanet ediyoruz. Tüm Seferihisarlılara, gelecek konuklara, keyifli, mutlu tatiller diliyorum. Plajlarımıza gözümüz gibi bakmaya ve korumaya, Mavi Bayrak sayımızı arttırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Seferihisar Mavi Bayraklı Plaj Listesi:

Halk Plajları:

1 Büyük Akkum Halk Plajı Sığacık
2 İztur Sertur Sitesi Önü Halk Plajı Akarca
3 Akarca Halk Plajı Akarca
4 Gemisuyu Mevkii Halk Plajı Akarca
5 Bahadır Mevkii Halk Plajı Akarca
6 Doğanbey Ömür Beldesi Halk Plajı Doğanbey
7 Doğanbey Sakızağacı Mevkii Muhtarlık Önü Halk Plajı Doğanbey
8 Doğanbey Havacılar Sitesi Önü Halk Plajı Doğanbey9 Bengiler Mahallesi Halk Plajı Ürkmez
10 Ürkmez Halk Plajı Ürkmez

Özel Tesis Plajları

1 Euphoria Aegean Resort & Spa Sığacık
2 Tahsin Ar Tesisleri Akarca
3 Angora Beach Resort Doğanbey

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.