Seferihisar Meydan Projesi’nin Temeli Atıldı

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi ortaklığıyla yapılacak olan Meydan Projesi’nin temel atma töreni Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşti.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacak olan Seferihisar Kültür Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Eski belediye binasının yerine yapılacak merkez ve meydan düzenlemesi için atılan temel atma törenine CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, belediye başkanları,  parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

 

Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün sadece Kültür Merkezi’nin temelini atmayacağız. Aynı zamanda meydan projesi de hayata geçecektir. Büyük başkanımıza minnettarız. Çünkü Büyükşehir’in desteği olmadan gerçekleşmeyecek bir projeydi. Aziz Başkan uzun süredir devam eden proje çalışmalarını tamamladı.  Vaatlerle seçim kazanılmıyor. İnsanlar elleriyle tuttukları, gözleriyle gördükleri somut kazanımlara değer veriyorlar. İzmir bu kadar hizmet odaklı belediye olduğu için Türkiye’de seçimlerde oyunu koruyan kent haline geldi. Hizmet odaklı, insana dokunan belediyeciliğin ne demek olduğunu ortaya koyan onlarca örnek sergilendi” dedi. Soyer, Gezi Parkı’nın yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı.

 

Başkan Kocaoğlu, konuşmasında kentin uzun süredir tartışma konusu olan özel idare malları konusuna değindi. Kocaoğlu, malların korunması konusunda İzmir’den destek istedi. Kocaoğlu, “Bize 150 yılı aşkın sürede yerel kaynaklarla kazandırıldı. Bunlar İzmir’in, İzmirlinin malıdır. İzmirli tasarruf ettiği, sahiplendiği, bu güne kadar kullandığı mallara sahip çıkmakla tüm Türkiye’ye örnek oldu. Önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantılar ve açıklamalar ile bu yanlış gidişe, taraflı gidişe, malı gasp etmeye, kazanımları ham yapmaya çalışanlara karşı mücadele edeceğiz. Bu malları başkalarına sattırmayacağız. Yapılan planları, kentin değerlerini alel acele, yangından mal kaçırır gibi satma düşüncesinin karşısında aydınlık kent göğüs gerecektir. Hepinizi bu mücadelede desteğe çağırıyorum” dedi. Kocaoğlu, Özel İdare mallarının paylaşılması konusunda bildiri yayınlayan ve kendisine destek veren herkese ayrıca teşekkür etti.

 

SOYER’E TEBRİK

Başkan Kocaoğlu, CHP’li belediyelerin oluturduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Başkanlığı’na seçilen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i konuşmasında tebrik etti.

SU ALTINA HEBA EDİLDİ
Başkan Kocaoğlu konuşmasında “su” konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Bölgenin ciddi su tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını anlatan Kocaoğlu, “Yarımada sadece İzmir’in değil kalkınmada tüm Türkiye’nin kalkınması için öncülük edecektir. Burada herkes geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, odalar, turizm işletmecileri ’50-100 bin yatak olacak’ diyor. Ama kimse ‘bu milletin suyu ne olacak’ diye düşünmüyor. Bu yıl kuraklık var. Yarımada’da Ağustos Ayı’nın ortasına kadar yetecek su var. Biz yeni kuyular açarak su sorununu çözeceğiz. Bunların hepsi geçece tedbirler. Yarımada’da başka su kaynağı yok. Esas Yarımada’nın suyunu karşılayacak en büyük kaynak bölgenin tamamına hitap edecek 21 milyon 500 bin metreküp kapasiteli Çamlı Barajı projesidir. Çamlı Barajı altına heba edilmiştir.  Yazlık sezonda bir milyon kişinin yaşayacağı Yarımada’nın susuz kalması söz konusudur.  Efendim ‘biz barajı DSİ’nin yatırım programından kaldırdık’ diyerek işin içinden çıkmak mümkün değildir. Su havzaları önce düzenlenmelidir. Bir havzanın olması lazım ki havza üzerine yapılacak baraj kararı verildiğinde karar olur. Baraj yapmaktan vazgeçmek su havzası olgusunu yok etmek anlamına da gelmez. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne altın arama kararı ulaştığında Tahtalı Baraj Havzası da vardı. Sonra ‘cetvelle çizip burada arayamayacağız’ dediler. Tünelle kazıp nereye gittikleri belli değil. Bize ‘çalışma ruhsatı verin’ dediler. En sonunda kanunu değiştirip Büyükşehir’in yetkisini alıp valiliğe verdiler. Bir hafta sonra da valilik makamı altın aramasına çalışma ruhsatı verdi” dedi.

 

Konuşmaların ardından Seferihisar Dutlaraltı Meydan Projesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Seferihisar Belediyesi’ne ait arsa üzerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan tesis, ilçenin kültür ve sanat hayatına canlılık getirecek. 13 bin metrekare alan üzerinde planlanan, sergi ve fuaye alanları, çok amaçlı salon, kafeterya gibi bölümlerden oluşacak olan Seferihisar Meydan Projesi Şubat 2015’te tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. 833 metrekaresi kültür merkezi, 526 metrekaresi ise atölye binalarından oluşacak olan tesiste, araç otoparkının yanı sıra bisiklet ve motosiklet park alanları da yer alacak.

 

Proje

 

 

DSC_2431 DSC_2438 DSC_2444 DSC_2447

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.