Seferihisar Masterlar kendi evinde çile çekiyor

Seferihisar’da 3 master futbol takımı, İzzet Gül Stadı için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve ilçe spor müdürlüğünün para istemesi nedeniyle maçlarını yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Menderes’te yapıyor. Türkiye’de masterlardan maç için para istenen tek yerin Seferihisar olduğunu söyleyen Seferihisar Masterlar Derneği Başkanı Evrim Ataman, “Devlet herkes spor yapabilsin diye tesis yapıyor. Milletvekilleri fotoğraf çekiliyor, açılışta bize maç yaptırıyorlar. Sonra para istiyorlar” dedi.

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki 40 yaş üstü eski futbolcuların da yer aldığı Teos Masterlar, Seferihisar Masterlar ve Lebedos Masterlar takımları saha çilesi yaşıyor. 22 Ekim’de başlayan Ege Bölgesi Masterlar Ligi’nde mücadele eden 3 takımından İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Seferihisar Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından her müsabaka için 420 TL ücret istendi. Maçlar başladığı için alternatif arayan oyunculara yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Özdere Sedat Balcı Stadı için Menderes Belediyesi’nden olumlu yanıt geldi.



AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ AÇILIŞA KATILDI

Her maç için 50 kilometrelik yol yapmak zorunda kalan emektarlar, Seferihisar İzzet Gül Stadı’nın kullanımlarına açılması için çağrı yaptı. Stadın geçen yıl AK Parti İzmir milletvekilleri Alpay Özalan, Hamza Dağ ve Atilla Kaya’nın katılımıyla yapılan açılışına gösteri maçı için davet edilen emektar futbolcular, Türkiye’de masterlardan müsabaka için para istenen tek yerin Seferihisar olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.

(Seferihisar İzzet Gül Stadı


MASTER FUTBOLCULAR TEPKİLİ

Ekim ayında Amatör spor haftası etkinlikleri kapsamında Seferihisar İlçe Spor Müdürlüğü tarafından gösteri maçı için davet aldıklarını anımsatan Seferihisar Masterlar Derneği Başkanı Evrim Ataman, “Milletvekilleri ve yetkililer her fırsatta Seferihisar’da İzzet Gül Stadı ile 7’den 70’e ücretsiz spor yapma imkanı sunulduğunu söylüyor. Bizi gösteri maçı için davet edenler daha sonra para istiyor” dedi.

(Seferihisar Masterlar Derneği Başkanı Evrim Ataman)

BAŞKAN KAYALAR’A TEŞEKKÜR

SONKALE’ye konuşan Ataman, masterlar olarak amaçlarının sadece spor yapmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türkiye genelinde yaklaşık 500 master takımı var ve her hafta maç yapıyorlar. Hakemlerimiz Futbol Federasyonu’dan geliyor. İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Seferihisar İlçe Spor Müdürlüğü bizden maç başına 420 TL ücret istiyor. Türkiye’nin 7 bölgesindeki masterlar federasyonlarıyla görüştük. Hatta başka illerin il spor müdürleri ile de görüştük. Master takımlarından maç için ücret istenen tek yer burası. Devlet ‘Herkes spor yapabilsin diye tesis yaptık’ diyor. Milletvekilleri gelip stadı gezip, fotoğraf çekiliyor. Açılışına da bizleri çağırıp maç yaptırıyor ama sonra birden ‘Talimat’ denilerek ücret talep ediliyor. Bizim vereceğimiz 420 TL ile masraflar karşılanacak veya İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü kalkınacaksa o zaman ücreti seve seve veririz. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a tüm sporcular adına teşekkür etmek istiyoruz. Mağduriyetimizi duyup sahalarını bizlere açtı. Herhangi bir ücret talep etmediği gibi ‘Sizler için yapabileceğimiz başka bir şey var mı?’ diye sorma nezaketini de gösterdi. Seferihisar’da yaşıyoruz ama sporu Menderes’te yapıyoruz.

sonkaleizmir.com

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.