Seferihisar Mandalina Şenliğine Hazır

Seferihisar Belediyesi tarafından 16 Kasım Pazar günü 15.kez mandalina şenliği düzenleniyor. Turuncu bayrama sayılı günler kala, Seferihisarlılar tüm İzmir’i şenliğe katılmak için ilçeye davet ediyor. Ünlü sanatçı Haluk Levent’in konseriyle renklenecek şenlik birbirinden ilginç yarışmalara da sahne olacak. En iyi mandalina üreticisi, en iyi mandalinalı yemek, en iyi mandalinalı hediyelik eşya tasarımı, en yavaş bisiklet sürme yarışmaları şenliğe ayrı bir renk katacak.

20 GENCİN KRAL KRALİÇE HEYECANI TÜM İLÇEYİ SARDI

Her zaman olduğu gibi en çok merakla beklenen yarışma ise Mandalina Kral ve Kraliçesi’nin seçileceği güzellik yarışması olacak. Güzellik yarışmasında finale kalan 10 bayan 10 erkek finalist 2014 yılı kralı ve kraliçesi olmak için yarışacak. Jüri üyelerinde ise tanıdık isimler yer alacak. Yarışmada ünlü tiyatro sanatçısı Altan Gördüm ve son günlerin popüler televizyon dizisi Benim Adım Gültepe’nin başrol oyuncularından İlker Kızmaz da jüri üyeleri arasında olarak kral ve kraliçe seçiminde oy kullanacak.

BAŞKAN SOYER: “TOPRAĞA-TARIMA-AĞACA SAHİP ÇIKMAK İÇİN SEFERİHİSAR’DA BULUŞALIM”

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, mandalina şenliğini altıncı kez üst üste yaptıklarını vurgularken; “Bu festivalleri hiçbir zaman çok eğlenelim diye yapmadık. İlçemizin en önemli geçim kaynağını tekrar ayağa kaldırmak ve hak ettiği değeri elde etmesini sağlamak için başlattık. Bugün mandalina ile ilgili geldiğimiz nokta bizim için memnuniyet verici. Biz mandalinamıza sahip çıkarak, yerlerinden sökülmemesini, üreticiye gelir getirmesini sağlamaya çalışıyoruz.  Bugün Türkiye’de görüyoruz ki 16 Bin köy bir gecede kapatılıyor, 6 Bin ağaç bir anda sökülüyor. Tarım arazileri yok edilerek tarımdan geçimini sağlayan insanlar asgari ücretle madenlerde, termik santrallerde, sigortasız-sendikasız bir çok işte çalıştırılmaya mahkum ediliyor. Bu termik santraller, HES’ler her an bizim de kapımızı çalabilir, bir anda toprağımızın yerine büyük fabrikaların dikildiğine şahit olmaya zorunlu bırakılabiliriz. Bu nedenle bu mandalina şenliği, festivalden öte çok daha büyük anlamlar taşıyor. Herkesi, tüm duyarlı insanları toprağımıza, tarıma, ağacımıza sahip çıkmak için Seferihisar’a davet ediyorum. Gelin mesajımızı Mandalina Şenliği’nde Türkiye’ye duyuralım. Başka bir dünyanın başka bir Türkiye’nin olabileceğini hep birlikte gösterelim” dedi.

Mandalina Şenliği 16 Kasım Pazar günü Saat 13.00’de kortej yürüyüşüyle başlayacak. Şenlik Seferihisar Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleşecek.

 

kortej1 kortej2 kortej3 Mandalina

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.