Seferihisar Kurtuluşunu Coşkuyla Kutluyor

Seferihisar’ın Kurtuluşu’nun 96.yılı düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Program stadyumda düzenlenecek Mazhar Fut Özkan konseriyle tamamlanacak.

Kutlama programı Saat 10.00’da Çağan Irmak Salonu’nda Seferihisar Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Fevziye Hepkon Yüksek Okulu ortaklığıyla düzenlenen “Bilimsel Yönüyle Seferihisarımız” konulu konferansla başladı. Konferansın açılışı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapıldı. Moderatörlüğünü Doç.Dr. Turgay Bucak’ın yapacağı konferansta konuşmacı olarak Prof. Dr. Gamze Saner, Prof. Dr. Gözde Emekli, Doç. Dr. Mehmet Emre Güler, Doç. Dr. Ali Ekber Gülersoy konuşmacı olarak yer aldı.

 

Saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda resmi bayram töreni düzenlendi. Törende Kaymakam İlhan Abay ve Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürk Anıtı’na şükran çelenklerini sundu.

Aziz Hatıraları Önünde Saygıyla Eğiliyorum

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Başkan Soyer; Bugün 11 Eylül, Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılı. 15 Mayıs 1915 yılında başlayan ve üç buçuk yıl süren işgal günleri, 11 Eylül 1922’de sona ermiştir. Anadolu’nun düşmandan temizlenmesinin ardından 96 yıldır bağımsız bir milletin fertleri olarak yaşıyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk, Çolak İbrahim Bey, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da gözünü kırpmadan bu vatan için canlarını veren şehitlerimize, gazilerimize çok şey borçluyuz. Eğer burnumuzun dibi olan Suriye’de, Irak’ta insanlar birbirinin boğazını kesiyor, kardeş kanı döküyorsa, bizler işgal altında değil bağımsız ve özgür insanlar olarak barış içerisinde bir arada yaşıyorsak, bu onların vatanı namus bilme erdemlerindendir. O nedenle tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, onları minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Yaptıklarımız Asla Yetmez

Seferihisar’ın tarihi doğası ve havasıyla dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Soyer; “Bizler Seferihisar’da yaşıyoruz ve dünyanın en şanslı insanlarıyız.  Bu cennet memleket odunu diksen meyve verecek bereketli topraklara, tertemiz bir doğaya, şahane bir iklime, akvaryum gibi denize, yer altında jeotermal kaynaklara, yer üstünde güneş ve rüzgarın olağanüstü gücüne sahip. En mühimi yüzlerce yıl barış içinde yaşamanın kadim kültürü bir pusula gibi bize yol gösteriyor. Bu muhteşem zenginliklere sahip olup kıymetini bilmemek, nimetlerinden faydalanmamak ve bunların üzerinde adil, hakkaniyete uygun bir hayat kurmamak cehalet veya gaflet değil, hıyanettir. Onun için çalışmak, daha çok çalışmak, daha çok üretmek ve bir arada yaşamanın kurallarını yerine getirmek zorundayız. Çünkü yaptıklarımız asla yetmez. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak ve onların ilerisine geçmek için gereken her şeye sahibiz. O zaman başarılı olmak zorundayız. Bu zorunluluk sadece Mustafa Kemallere, Çolak İbrahimlere değil çocuklarımıza, torunlarımıza bir nasum borcudur. Bunun için öncelikle kendimize güveneceğiz. Bütün zorluklara ve yokluklara karşı, yedi düvele karşı kurtuluş savaşında muvaffak olarak özgürlüğümüzü kazanan ve ardından onu cumhuriyetle taçlandıran bizlerin atalarıdır. Yani, muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Onun için birinci vazifemiz Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Kurtuluşumuzun 96.yılını ve Seferihisar’ımızın doğum gününü en içten saygılarımla kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Seferihisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Tekvando Takımı2nın gösterileri gerçekleşti.

MFÖ SAHNEYE ÇIKIYOR

Akşam Seferihisar Belediyesi tarafından hazırlanan bayram kutlamasında büyük bir coşkuya sahne olacak. İzzet Gül Stadyumu’nda Saat 20.00’de başlayacak bayram kutlamasında DJ Ersin’in performansı ve Türk Pop-Rock Müziği’nin efsane gurubu, şarkılarını milyonların ezbere bildiği Mazhar Fuat Özkan (MFÖ) sahneye çıkacak.

Kurtuluş Coşkuyla Kutlanıyor

Kurtuluş Coşkuyla Kutlanıyor

Kurtuluş Coşkuyla Kutlanıyor

Kurtuluş Coşkuyla Kutlanıyor

Kurtuluş Coşkuyla Kutlanıyor

Kurtuluş Coşkuyla Kutlanıyor

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.