Seferihisar Konut Yapımında Önde

2017’in ilk 11 ayında 1.3 milyon konut satılırken, konuta yatırım yapanlar da kazandı. Endeksa verilerine göre 2017’de konut birçok şehirde yüzde 50’den fazla kazandırdı.

Endeksa.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, 30 Büyükşehir Belediyesinde son 5 yıldaki konut satış fiyatları artışı incelendiğinde en büyük artışın yüzde 102 ile Aydın’da gerçekleştiğini söyledi.

Yabancıların konut satın aldığı ilk 5 il içerisinde yer alan Aydın’da Endeksa.com‘un güncel verilerine göre ortalama konut metrekare satış fiyatı 1.925 TL, ortalama konut fiyatı 240.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl.

Ordu’da ise son 5 yılda konut fiyatları yüzde 97 artış gösterdi. Eğitim, sağlık ve ulaşım yatırımları ile dikkat çeken Ordu, yabancı yatırımcıların da tercih ettiği iller arasında yer alıyor.

Ordu’da son 5 yılda konut fiyatlarında yüzde 97 artış görüldü. Endeksa verilerine göre Ordu’da ortalama konut metrekare fiyatı bin 700 TL, ortalama konut fiyatı 228 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 24 yıl.

Son 5 yılda konut fiyatlarının en fazla yükseldiği üçüncü şehir ise Bursa. Son yıllarda yabancı yatırımcıların ilgi odağında olan Bursa’da gayrimenkul fiyatları Osmangazi Köprüsü ile yükselişe geçti.

Bursa’da son 5 yılda konut fiyatlarında yüzde 90 artış görüldü. Bursa’da ortalama konut metrekare satış fiyatı bin 925 TL, ortalama konut fiyatı 274 bin TL, ortalama geri dönüş süresi 18 yıl.

Konut fiyatlarının en çok yükseldiği iller arasında dördüncü sırada Sakarya yer alıyor. Yüzde 87 artış görülen Sakarya’yı yüzde 79 ile İzmir takip ediyor.

İzmir, son yıllarda İstanbul-İzmir Çanakkale köprü bağlantısı, İstanbul-Bursa-İzmir otoyol çalışmaları ve kentsel dönüşüm nedeniyle gayrimenkul yatırımında öne çıkan şehirlerden. İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu ile İstanbul-İzmir arasının 4 saate inmesi ile sahil şeridinde Urla, Çeşme, Seferihisar ve Güzelbahçe’de konut ve arsa fiyatlarında artış görüldü. İzmir’de arsa-arazi yatırımı yapılan ilçelerin başında Çeşme, Urla, Güzelbahçe Karaburun, Kemalpaşa, Torbalı, Menemen ve Seferihisar geliyor. İzmir son 3 yıldır her yıl yüzde 5 ve üzerinde net göç hızı olan bir şehir. Bu da gayrimenkul fiyatlarında artışa sebep oluyor. İzmir şehir merkezinde kentsel dönüşümün etkisiyle Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka konut yatırımında öne çıkan bölgeler.“

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.