Seferihisar Konispol İle Kardeş Oldu

Ataları kardeş olan iki halk bir araya geldi, şehirlerini kardeş yaptı. Oldukça samimi görüşmelerle gelişen dostluk, yerel yönetimleri de içine aldı ve iki şehir kardeş şehir protokolünü imzaladı.

Seferihisar’dan küçük bir grup Atalarının izinden Arnavutluk’a giderek akrabalarını buldular. Büyüklerinin yaşadıkları yerleri keşfettiler. Akrabalarını Türkiye’ye getirdiler. Dostluk büyüdü, kardeşlik imzayla resmileşti. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu kardeşliğin gerçek olduğunun altını çizerek, iki halkın buluşmasıyla Arnavutluk Konispol Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladıkları söyledi.

Mandalina Şenliği için Seferihisar’a gelen Arnavutluk Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Shepetim İdrisi ve Konispol Belediye Başkanı Shuaip Bequri, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de ziyaret etti. İki şehir meclislerinde aldıkları kararlarla hazırladıkları protokolü imzalayarak resmen kardeş şehir oldu.

Arnavut kökenli olan Seferihisar Eski Belediye Başkanı Etem Çalış ve bir grup Arnavut göçmeni Seferihisarlıyla ekibi karşılayan Tunç Soyer, kendi dedesinin de Priştina göçmeni olduğunu söyleyerek iki şehri kardeş şehir yapacak protokolü bugün imzaladıklarını söyledi. Başkan Soyer; “Bu kardeş şehir protokolünün diğerlerinden büyük bir farkı var. Seferihisarlı Arnavut göçmenleri ve oradaki akrabalarının birlikte çabasıyla iki belediye bir araya geldi. Ataları kardeş olan Seferihisar ve Konispol Belediyeleri arasında gerçek bir kardeş şehir protokolünü Arnavutluk Konispol Belediye Başkanı Shuaip Bequri ile imzaladık. Arnavutluk Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Shepetim İdrisi ve Eski Belediye Başkanımız Etem Çalış yaptığımız protokolün tanıkları oldu. Bu kardeşliğe vesile olan Arnavut kökenli Seferihisarlılar Olcay Malkaya, Mahmut Malkaya ve Ahmet Sayarer’e de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten kardeş olan iki şehrin bir araya gelmeleri bence çok özel bir durum. Daha çok bir araya geleceğiz ve birlikte çocuklar, kadınlar, eğitim, sağlık, spor, sanat ve tarım konuları üzerinde projeler üreteceğiz ve uygulayacağız” dedi.

İmzaların ardından iki heyet birbirlerine karşılıklı hediyeler verdi.

 

DSC_4618 DSC_4605 DSC_4582 DSC_4573 DSC_4566

pubg uc

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.