Seferihisar kırmızı çizgisini çekti

Seferihisar’da ‘Kırmızı Çizgi’ uygulamasına başlandı. Yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulama kapsamında, Seferihisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını kırmızı renge boyadı.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik başlatılan ‘Kırmızı Çizgi’ uyarısı Seferihisar genelinde hayata geçti.

Seferihisar’da uygulamanın başladığı ilk gün Kaymakam Naci Aktaş, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Emniyet Müdürü Temel Salman ve Seferihisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fehmi Abacı bilgilendirme broşürü ve kırmızı düdük dağıttı. Kaymakam Aktaş, sürücülerin trafik ışıklarının olmadığı geçitlerde geçmek üzere olan yayalara yol verilmesi amacıyla uygulamanın hayata geçtiğini söyledi. Kaymakam Naci Aktaş, “Yaya ölümlerinin azaltılmasına yönelik olarak birçok çalışma yapıldı. Yaya önceliğine vurgu yapmaya gayret gösteriyoruz. ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ etkinliği ile farkındalık oluşturmak istiyoruz. STK’lar, vatandaşlar, sürücüler ve toplumda bulunan herkesten kampanyaya destek istiyoruz”dedi.

Seferihisar kırmızı çizgisini çekti
Seferihisar kırmızı çizgisini çekti
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.