Seferihisar GAP Bölge İdaresini Misafir Etti

 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Türkiye’nin Sakin Şehir Başkenti Seferihisar’da yapılan çalışmaları inceledi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, heyete Cittaslow (Sakin Şehir) sunumu yaparak, Türkiye’ye tüm bölgelere taşımayı başardıkları yerel kalkınma modelinden örnekler verdi.

 

İzmir’de kırsal bölgelerde yapılan gelişmeleri yakından görmek için ziyarete gelen 30 kişilik GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı heyeti Seferihisar’da incelemelerde bulundu. İncelemeye GAP BKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Türkiye Kalkınma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi İbrahim Tuğrul, Türkiye Kalkınma Vakfı Proje Uzmanı Sevim Karasungur, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Ayşe Esra Belge, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Nurdağı Belediye Başkanı  Mehmet Yıldırır, Nizip Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Bülent Bilici katıldı.

 

Heyete, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Zenşiye Güler Kent Belleği ve Anı Evi’nde Seferihisar’ın gelişimine yönelik neler yaptıklarını gerçekleştirdiği sunumla anlattı. Başkan Soyer, sunumunda hiçbir yere benzemeye çalışmayarak kendi özelliklerini ön plana çıkarıp, farkındalık yarattıkları Cittaslow (Sakin Şehir) projesinden örnekler verdi. Bu modelle birlikte yerel halkın ve köylülerin daha çok üretmeye başladığı, kadınların evlerinden çıkarak ekonomik hayata dahil olmaları, para kazanmaları ve ilçenin tüm bu çalışmalarla birlikte bir çekim merkezi haline dönüşerek, 6 yıl içerisinde toplam değerinin 5 katın üzerinde arttığını söyledi.

 

Heyet, sunumun ardından Seferihisar Belediyesi yetkilileriyle birlikte Can Yücel Tohum Merkezi ve Seferihisar Mandalina Üretici Birliği’ni gezerek bilgiler aldı.  Heyetin son durağı, Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, deneyimlerini ve gelecek vizyonlarını misafirlerle paylaştı.

 

DSC_5705 DSC_5688 DSC_5661 DSC_5651 DSC_5643 DSC_5638

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.