Seferihisar Fark Yarattı

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini”, anlattığı “Fark Yaratanlar” programı beşinci sezonunda da devam ediyor.

Fark Yaratanlar programı, yapılan çalışmaların kısa videolarının Sabancı Vakfı tarafından hazırlanarak internet ortamında paylaşılmasını, izleyenlere ilham vermesini, böylece toplumsal gelişmeye aktif katılımın çoğalmasını amaçlıyor. Sabancı Vakfı’nın bu haftaki Fark Yaratan’ı, Seferihisar’a Türkiye’nin ilk, dünyanın 121’inci CittaSlow (Sakin Şehir) unvanını taşımaya hak kazandıran Seferihisar Sakin Şehir Projesi oldu.

“Sakin Şehiröler; çevre politikaları, altyapı, kent dokusu, yerel üretim ve ürünlerin desteklenmesi, konukseverlik gibi 70 farklı kriter çerçevesinde denetleniyor. Dünyanın 28 ülkesinde 182 kent Cittaslow’un salyangoz logosunu kullanmaya hak kazanırken, Türkiye’de 9 adet “Sakin Şehir” bulunuyor.

Seferihisar Sakin Şehir Projesi’nin fark yaratan hikayesi 2 Mayıs’tan itibaren, www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra FacebookTwitter ve Youtube‘da yayınlanıyor.

Her türlü hakkı saklıdır.hurriyet.com.tr

24295199

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.