Seferihisar elektriksiz kalmayacak

Tam kapanma döneminde Seferihisar’da çalışmalarını arttıran TEİAŞ ve GDZ Elektrik 20 milyon lira maliyetinde, 13 projenin çalışmalarını tamamlıyor.

Projelerin hızla hayata geçirildiğini ve kısa sürede biteceğini söyleyen Seferihisar AK Parti ilçe Başkanı Ahmet Aydın “Seferihisar yaz aylarında artan nüfusa sahip bir ilçe. Nüfusun artması ile birlikte yazları enerji altyapımız yetersizliği sebebiyle vatandaşlarımız mağdur oluyordu. Bizler de GDZ Elektrik Genel Müdürlüğü ile sene başında toplantı düzenlemiş ve ilçemizin eksiklerini, acil ihtiyaçlarını dile getirmiştik. Görüşmelerimiz neticesinde Seferihisar’a enerji altyapısı için şirket, 2021 yılında 13 farklı proje için yaklaşık 20 milyon lira değerinde bir bütçeyi Seferihisar’a ayırmıştı. 4 ay gibi bir zamanda projelerin %70’lik bölümü tamamlandı. Şuan AYKOME Şube Müdürlüğü’nden izinleri alınacak projeler de hızlanacak, 2021 yılı sonunda tamamı bitmiş olacak” dedi.

HANGİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR?

Ahmet Aydın, %70’i biten, tamamlandığında ise Seferihisar’ın 50 yıllık enerji altyapısını karşılayacak projeleri şu şekilde açıkladı;

-Şehir merkezindeki elektrik kablolarının büyük bölümü ve Akarca Haritacılar Sitesi’nde ağaçların fazla olması nedeniyle kablolar yer altına alınıyor,

-Ulamış’ta Güzelçiftlik’e dağıtım merkezi kuruluyor,

-Sığacık’ta 2 bölgeye (yer teslimleri yapıldı) yeni trafo yapılıyor,

-Akarca’daki Atık Su Arıtma Tesisi’nin olduğu bölgeye yeni trafo yapılacak,

-Akarca ve Sığacık’ı birbirine bağlayan bir ring hat yapılıyor,

-Gödence’ye yeni trafo yapılıyor,

-Gödence, Çamtepe, Payamlı ve Gölcük’ü besleyen hatların tamamı güçlendirilerek yenileniyor,

-Karakayalar’a yeni trafo yapılıyor,

-Beyler, Çamtepe, Kavakdere ve Turgut şebekeleri yenilenecek,

-Seferihisar’ın 2 besleme kaynağı için Gümüldür’den hat çekilecek.

GÖDENCE ÇAMTEPE GÖLETİ TAMAMLANIYOR

Ahmet Aydın; “Gödence ve Çamtepe’de artık sulu tarım da yapılacak.”

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın Gödence ve Çamtepe’de yapımı devam eden sulama göleti hakkında da açıklamalarda bulundu. “Çiftçi ve su varsa hayatta vardır” diyen Başkan Aydın “Gödence ve Çamtepe’de sulama yapılabilecek kaynağımız olmadığı için, ürün çeşitlerimizde ne yazık ki sınırlıydı. Tarımsal ürünlerde üretimin ve kalitenin arttırılması için en önemli şeyin sulama olduğunu biliyoruz. Yapılan araştırmalarda sulu tarım çiftçimizin gelirini 5-6 kat arttırmaktadır. Biz de bölgemizin gelirlerini arttırmak, yerel kalkınmayı sağlamak ve çiftçilerimizin ekonomilerini daha da güçlendirmek amacıyla bir takım çalışmalara bulunduk. Bölgemizin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikteki Gödence Çamtepe Sulama Göleti çok kısa bir süre sonra tamamlanıyor. Önümüzdeki yıllar yağışların mevsim normallerinde olacağını düşünürsek, biriken yağmur suları tarımda kullanacak ve ürün çeşitlerimizi arttıracak bir şekilde yerinde istihdam sağlayacağız. İlçemizde tarımsal üretimin artışına katkı sunacağımız için gururluyuz. Üretimi desteklemek, çiftçilerimizin yanında olmak her şeyden önce bu topraklara ve bu toprağın insanlarına karşı bir sorumluluktur” ifadelerine yer verdi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.