Seferihisar Çocuk Belediyesi İzcileri Şavşat’ta

Seferihisar Belediyesi, Trakya İzciler Birliği Federasyonu işbirliği ile geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlayan Seferihisar Çocuk Belediyesi İzcileri, Artvin Şavşat Sahara Yaylası’nda kamp kurdu.

Kampa Seferihisar Çocuk Belediyesi izcileri, Seferihisar Çocuk Belediyesi Başkanı, Şavşat Çocuk Belediyesi Başkanı ve Şavşat Çocuk Belediyesi’nin izci çocuk üyeleri katıldı.

Eğitim ve eğlence bir arada gerçekleşti

Seferihisar’dan Artvin’e giden 7-12 yaş aralığında 42 izci ve aday izcinin kurduğu 3 günlük kamp programında, vahşi yaşam gözlemi, gökyüzü gözlemi, ayı izi takibi, kuş gözlemciliği gibi etkinlikler yapıldı. Ayrıca fotoğrafçılık, drama, yoga, oba içi demokrasi, katılımcılık, toplumsal uyum ve ekip çalışması eğitimleri izciler tarafından başarıyla tamamladı.

Cittaslow kenti olan Şavşat’ın Belediye Başkanı Nihat Acar, izcilik ateşinin Şavşat’ta da yakılacağı sözünü verdi. Seferihisar Çocuk Belediyesi izcileri de Şavşat’taki izci adayı kardeşlerini Eylül ayında Seferihisar’da gerçekleşecek olan kampa davet etti.

1800 Rakımda kurulmuş olan kampın son gecesine Şavşat halkı da katıldı. Kamp, İzci Ateşi Gecesi ve ardından Şavşat geleneklerini yansıtan eğlenceler ile sona erdi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.