Seferihisar CHP Soma İçin Yürüdü

 

Seferihisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İsmail Yetişkin Atatürk Anıtı önünde Soma’da yaşanan maden kazası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi binası önünde 16 Mayıs 2014 saat 15.00’de başlayan yürüyüş ile Atatürk Anıtı önüne gelen partililer, Atatürk anıtına siyah çelenk bıraktı. Seferihisar Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı İsmail Yetişkin yaptığı açıklamada;

“Sevgili Dostlar,

Soma faciası sıradan bir kaza değildir. Bu facia kapitalizm para hırsı nedeniyle iş güvenliği sağlanmamasının nedenidir. Onlar için insan hayatı değil insan hayatı üzerinden elde ettikleri haksız kazanç ve sömürü daha değerlidir.  Bu düzen emekçiden yana değişmediği sürece bu tür faciaların devam edeceğinden korkuyoruz,  ancak devam etmemesi için ise iş güvenliği iş sağlığı gibi konulara ilgili gereken önemin gösterilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Bu cinayet gibi olan kazada kaybettiğimiz işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geriye kalanlara sabır, yaralı olan kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. “ dedi.

 

DSC_1724 DSC_1727 DSC_1733 DSC_1741 DSC_1747 DSC_1753

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.