Seferihisar CHP Meclis Üyelerinden Basın Açıklaması

AKP Seferihisar İlçe Başkanı Sn. Hamit Nişancı basına verdiği mülakatta şu ifadeye yer vermiş; “Ne yazık ki CHP’li belediye meclis üyeleri de bu karara ‘evet’ dedi. Bu isimlerin de vicdani sorumlulukları var. Tarih önünde, halk önünde hesap verecekler.’’

Bu beyan üzerine aşağıdaki açıklamamızı kamuoyuna duyurmayı görev bildik.

 

Biz CHP’li Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri olarak mensubu bulunduğunuz AKP iktidarının sürekli başımıza diktiği Devletin müfettişlerine bu hesapları verdik, vermeye devam ediyoruz ve edeceğiz de. Tarih ve halk önünde veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Bizler için halka hesap vermek bir onurdur, bu hesabı her zaman ve her yerde halkımıza vermeye hazırız.

Tek hesap vermeyeceğimiz kişi şahsınızdır Sn. Nişancı. Bu hesabı soracak bir geçmişe sahip olmadığınız gibi liyakatiniz de yok çünkü. Bize hesaptan söz etmek için önce Belediye Başkanlığı yaptığınız döneme ve mensubu olduğunuz siyasal partinin uygulamalarına bakacaksınız. Memleketi parsel parsel sattınız, satmaya devam ediyorsunuz.  Bunları tekrar etmenin anlamı yok, kamuoyu yeterince biliyor.

Elbette tarih önünde hesap vermek isteriz ama sizden bizlere sıra gelmez, Sn. Nişancı.

 

Polemik derdinde değiliz. Söz konusu satışlara neden “evet” dediğimiz gayet açık ve nettir. Bun anlamak için, AKP Hükümeti’nin yürürlüğe soktuğu Büyük Şehir Yasası ve Bütün Şehir Yasasına bakmamız yeterlidir.

Mevcut Yasalarla İlçe Belediyeleri’nin elindeki gelir getirici tüm uygulamalar alınarak Büyük Şehir’e bağlanmıştır. Büyük Şehir yasası uygulamaya girdikten sonra geldiğimiz noktada, yasanın ilçe belediyelerini finansal darboğaza soktuğu bir gerçektir. Türkiye genelinde birçok ilçe belediyesi aynı darboğazın içindedir ve gelirleri giderlerini karşılayamaz durumdadır. Bu nedenle, birçok ilçe belediyesi elinde bulundurduğu gayrimenkulleri satmak için karar almaktadır. Komşumuz olan Menderes Belediyesi merkezdeki gayrimenkullerini satışa çıkardığı gibi kendisine geçen köy mallarını dahi satmanın yollarını aramaktadır.

Mevcut yasa ilçe belediyelerini finansal açıdan bitirmiştir. Finansal açıdan bitirdiği gibi hizmet sahasını genişletmiştir. Kendi yağında kavrulurken ve yerinden yönetim ve hizmet yapan belde belediyeleri kapatılmış ilçe belediyelerine bağlanmış, Mart 2014 seçimlerinden sonra da İl Genel Meclisleri kapatılarak köyler ilçelerin mahallesi haline getirilmiştir. Gelirlerin nerede ise tamamı yok edilirken, hizmet verilen coğrafi sınır olabildiğince büyütülmüştür.

Hal böyle iken ilçe belediyelerine iki seçenek bırakılmıştır. Birincisi harç bitti yapı paydos deyip Belediyemize kilit vuracaktık, ya da elimizdeki gayrimenkulleri değerlendirerek yola devam diyecektik. Bizler sevineceğiniz seçeneğe değil tabi ki saldıracağınız seçeneğe evet dedik.

Sn. Nişancı, belediye başkanlığı yaptığınız on sene boyunca bu yasanın getirdiği çıkmazlarla uğraşmadınız. Çünkü sizin zamanınızdaki ile günümüzdeki belediye yasa ve uygulamaları tamamen farklıdır. Bunu bilmeniz gerekirdi ama bilmediğinizi açıklamalarınızdan anlıyoruz. Bütün Şehir yasasının olmadığı dönemlerde yaptığınız bol gelirli, dar coğrafi sınırlı belediye başkanlığından kalan miras bol sıfırlı borçlar olmuştur.

Sayın Nişancı, biz, sizin döneminizin tarihe ve halka veremediği hesabı da veriyoruz ve vermeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bu konuda tüm bilinç ve vicdanımızla Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer’in yanında ve kararımızın arkasında olduğumuzu tüm kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

SEFERİHİSAR BELEDİYESİ CHP MECLİS ÜYELERİ

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.