Seferihisar Çevrekent’te ağaç krizi

Seferihisar karakayalar mevki Çevrekent Sitesi’nde yaşayan vatandaşlar arasında sitedeki ağaçların kesilmesinden dolayı anlaşmazlık çıktı. Site sakinleri ve site yönetimi arasında çıkan kesemezsin keserim tartışmasında son noktayı Seferihisar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü koydu.

Yolu büyüterek araçların daha kolay geçmesi ve 15 yıllık okaliptüs ağaçlarının kırılarak tehlike oluşturmaması için ağaçları kesmeye başlayan site yönetimi ve ağaçların kesilmesini istemeyen site sakinleri arasında gerginlik yaşandı. Ağaçların düzgün bir şekilde budanmasını ve kökten kesilmemesini talep eden site sakinlerinin isteği üzerine çağrılan park bahçe ekipleri olay yerinde durum incelemesi yaptı.

Belediye “Biz de böyle buduyoruz”

Seferihisar Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü saha amiri Ersin Dövücü olay yerinde yaptığı açıklamada, kesilen ağaçların çok kırılgan bir yapıda olduğu belirterek budamanın 10 yılda bir gerekli bir işlem olduğunu, aynı işlemi kendilerinin de yaptığını ve site yönetiminin belediyeye başvurması taktirde ekipler tarafından yardımcı olunacağı belirtti.

Ağaçların budanmasına ekipler tarafından karar verilirken site sakini Bilal Kandemir, belediye ekiplerinin bununla özel olarak ilgilenmesine sevindiğini belirtti.

Sitede yaşayan vatandaşların dilekçe yazarak Belediye’ye başvurmaları ardından budama ekipler tarafından gerçekleştirilecek.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.