Seferihisar Belediyesi’nden Genç Çiftçilere Destek

Seferihisar Belediyesi’nden Genç Çiftçilere Destek

Bugün açılan 17. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yerini alan Seferihisar Belediyesi fuar stantlarının büyük bölümünü genç çiftçiler için ayırdı.

Türkiye’nin en büyük fuarı olan Agroexpo, 17. yılında yurtdışından önemli üreticiler, tarım ve hayvancılık firmaları, yerli ve yabancı traktör üreticileri başta olmak üzere tüm sektör temsilcileri ve çiftçileri Türkiye’nin en büyük fuar alanı olan Fuar İzmir’de ağırlıyor.

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin bu sene için fuara genç çiftçilere destek temasıyla katıldıklarının altını çizerken “Temel hedefimiz genç çiftçilerimizle birlikte üretimimizi güçlendirerek sürdürülebilir bir tarım modeli ortaya koymak. C holde bulunan standımızda Seferihisar’ın yerel ürünleriyle birlikte kendi markasını yaratmış genç çiftçi kardeşlerimin ürünleri de ziyaretçilerle buluşuyor. Tüm hemşehrilerimizi 6 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek fuarda standımızı ziyarete bekliyoruz” dedi.

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken genç çiftçiler Seferihisar Belediyesi’nin desteklerinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

‘’Ürün çeşitliliğimi ve küresel çapta markamı tanıtmayı hedefliyorum.’’

Kendi mandalina markasını yaratarak mandalina şenliğinde en iyi mandalina ödülünü de kazanan Çise Ulus; “Ürün çeşitliliğimi ve küresel çapta markamı tanıtmayı hedefliyorum.
Bu fuara beni davet ederek hedefime bir adım daha yaklaşmamı sağlayan Başkanımız İsmail Yetişkin’e teşekkür ediyorum.” dedi. Turgut Köyü’nde üretimlerine devam eden lavanta üreticisi Ecem Bezer ise kendi kurduğu markası Lavanteos’u böyle büyük bir organizasyonda tanıttığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Fuar aracılığı ile ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarda yer bulma fırsatı bulabildiklerini belirten Fatih Özdem; ‘’Ben Seferihisar’da markalaşmış olan Karakılçık Ekmeği üretiyorum. İsmail Yetişkin’in bizlere açtığı bu kapıyla kendi ismimi ve markamı ulusal alana ulaştırabileceğim.’’ dedi. Hayvancılık yapan genç üreticilerin de katılımının teşvik edildiği fuara katılan Ziya Uçan ise ‘’Hayvancılığın geçtiği bu zor dönemde biz üreticilerin kendilerine ürünlerini sergileme alanı bulması oldukça önemli. ‘’ dedi.

Organik mandalina, mandalina reçeli ve kurusu üreten Meral, Fethiye ve Lütfü Sayarer ile süt ve süt ürünleri üreticisi Ozan Zeybekoğlu, Seferihisar Belediyesi ve Başkan İsmail Yetişkin’in genç çiftçileri destekleme vizyonunun tarımsal kalkınma ve sürdürülebilir tarım için çok değerli olduğunu, genç üreticileri de teşvik ettiğini belirtti.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.