Seferihisar Belediyesi’nde “Kağıtsız Ofis” Devrimi

Seferihisar Belediyesi, EBYS (elektronik Belge Yönetim Sistemi) sistemine geçerek kağıtsız ofis devrini başlattı.
Gerçekleştirdiği bilişim projeleriyle Türkiye’nin en prestijli bilişim ödülü eTR’yi alan Seferihisar Belediyesi, EBYS sistemine geçiyor.
Kurulan sistemle resmi yazışmalar kağıt yerine elektronik ortamda yapılacak. 5070 sayılı elektronik imza kanunuyla bilgisayar ortamında imzalanan evraklar resmi nitelik kazanırken,  yılda yüzbinlerce kağıt tasarrufu oluşacak; iş süreçleri hızlanacak.
Başkan Tunç Soyer çok mutlu olduklarını belirterek, “Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir projeydi. EBYS’nin daktilodan bilgisayara geçiş gibi çok önemli bir aşama olduğunu düşünüyorum. İş süreçlerimiz hızlanacak. Kağıt tasarrufu ile çevreye katkısı beni ayrıca mutlu ediyor” dedi.
Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS):
Kurumların faaliyetlerini yerine getirirken oluşturdukları her türlü dokümantasyonun içerisinden idare faaliyetlerinin delili olabilecek belgelerin, bunların içerik, üstveri, format ve ilişkisel özelliklerini koruyan, belgelerin ait olduğu fonksiyon veya işlem için delil teşkil eden ve bu belgelerin üretiminden nihai tasfiyesine kadar olan süreç içerisindeki yönetimini elektronik ortamda sağlayan sistemdir.
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.