Seferihisar Belediyesi Türkiye’nin en büyük tarım fuarında

Türkiye’nin En büyük, Avrupa’nın Dört Büyük Tarım fuarlarından biri olan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün kapılarını açtı.

Agroexpo 15. yılında, yurtdışından önemli üreticiler, tarım ve hayvancılık firmaları, yerli ve yabancı traktör üreticileri başta olmak üzere tüm sektör temsilcilerini ve çiftçileri Türkiye’nin en büyük fuar alanı olan Fuar İzmir’de ağırlıyor.

Açılış töreninde konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yerel üreticinin ve yerel üretimin önemine vurgu yaparken “İzmir Büyükşehir Belediyesi doğayı iyi okuyarak özüne dönen, üreticiyi toprakla buluşturan ve üretileni, herkesle adil bir biçimde paylaşan kapsamlı bir tarım stratejisi geliştirdi. Temel hedefimiz üreticinin doğayla uyum içinde üretmesini; herkesin sağlıklı ve ucuz gıdaya erişimini mümkün kılmak ve refahı artırarak yerelden kalkınmayı sağlamak” ifadelerinde bulundu.

Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 9 Şubat 2020, Pazar akşamına kadar sürecek. 75 ülkeden katılımcıların 954 stantla yerini aldığı fuarı 360 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Seferihisar Belediyesi ve Üretici Dernekleri mandalina kurusu, zeytinyağı ve yerli ürünleri ile D Holl’de ziyaretçilerini ağırlayacak.

Açılış törenine katılan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin tüm vatandaşları bu dev fuara davet ederken “ Büyükşehir Belediye Başkanımızın da dediği gibi temel hedef hedef herkesin sağlıklı ve ucuz gıdaya erişimini mümkün kılmak ve refahı artırarak yerelden kalkınmayı sağlamak. Bunun için Seferihisar’da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Agroexpo Tarım Fuarında ayrıca Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer’de Seferihisar Belediyesi standında bulunarak Seferihisarlı yerli üretici ile tekrar buluştu.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.