Seferihisar Belediyesi Travel EXPO Ankara’da

Bu yıl 5. kez düzenlenen Travel EXPO Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Seferihisar Belediyesi, 03-06 Mart tarihlerinde Ato Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde Seferihisar’ın binlerce yıllık tarihini ve muhteşem coğrafyasını dünyaya anlatacak.

Seferihisar turizmde moda değil markadır!

 12 İyon kentinden biri olan Teos Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Seferihisar, Travel EXPO Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda  Seferihisar’ın kültür ve sanatın başkenti olmaya talip olduğunun altını çizecek. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Travel EXPO Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın turizm potansiyeli açısından önemli fırsat olduğunu belirterek  kültür, sanat,tarih,leziz yemekleri ve doğası ile Seferihisar’ın turizmde pek çok ögeyi bünyesinde  bulundurduğunu söyledi.

Yetişkin : Seferihisar muhteşem bir  tarihi mirasa sahip

Cittaslow ile Türkiye’nin ilk sakin şehri olan Seferihisar’ın markalaşma hikayesinin her geçen gün yeni stratejilerle  geliştiğini de sözlerine ekleyen  Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin “ Seferihisar artık sadece deniz turizminin gözdesi değil. Yerel üreticilerin ürünleri, Kaleiçi, Teos Antik kenti, doğa yürüyüşü parkurları hepsi turistlerin ilgi odağı. Şimdi artık geçmişin deneyimini geleceğe aktarmak öncelikli hedefimiz. Kültürel mirasımıza sahip çıkıp kültürün ve sanatın başkenti olmaya talibiz” dedi.

İyon Kentler Birliği Projesi ile vazgeçilmez bir kültür rotası oluşturulacak

Priene, Efes, Selçuk, Samos, Milet gibi şehirlerinde içinde olduğu 12 iyon kentinden biri olan ve ilk sanatçılar birliğinin kurulduğu Teos Antik Şehri’ni dünyaya tanıtacaklarını anlatan Yetişkin, “İyon Kentler Projesi”  ile bu bağı yeniden kuracaklarının müjdesini verdi. Samos ve Sakız adasının da aralarında bulunduğu özel bir kültür rotasının hazırlıklarının sürdüğünü de ifade eden Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Seferihisar’ın turizm potansiyelini artıracak her türlü projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.