Seferihisar Belediyesi Asya Belediye Başkanları Forumunda

SEFERİHİSAR BELEDİYESİ, ASYA BELEDİYE BAŞKANLARI FORUMUNA KATILDI

İran’ın Tahran şehrinde, Tahran Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Asya Belediye Başkanları Forumu (AMF)’nun 5. Yönetim Kurulu Toplantısı ulaşım ve turizm konulu paralel oturumlarla birlikte başarıyla gerçekleşti.

Toplantıya MEWA bölgesinden; Adana Büyükşehir Belediyesi, Bağdat Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Elmadağ Belediyesi, Eyyubiye Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Isfahan Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Pendik Belediyesi, Seferihisar Belediyesi ve diğer birçok belediyeden belediye başkanları ve temsilciler katıldı.

Açılış AMF Genel Sekreteri Mohammad Khodadi’nin konuşmasıyla başladı. Khodadi’nin ardından söz alan UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman konuşmasında ulaşımın ve turizmin birbirleriyle olan ilişkisine dikkat çekerek batılı ülkelerde sivil toplumun örgütlenmesinin trafik sorunun çözümüne yaptığı katkıları vurguladı. Gelişmiş ülkelerin şehirlerindeki yüksek turizm istatistiklerinden örnek veren Duman, “Turizm konusunda yatırım ve planlama işi, gelişmiş ülkelerde merkezi hükümetlerden yerel yönetimlere devredilmiş durumda. Turizm, şehirlerin gelirlerinde önemli kalemlerden biri, hatta birçok yerde en önemli gelir kaynağı. Londra şehri her yıl nüfusunun iki katı, Paris ise yaklaşık sekiz katı turist ağırlıyor. Dünyada güvenlikten ekonomiye pek çok alanda sorumluluğun, merkezi hükümetlerden yerel yönetimlerin yetki alanına devredilmesi eğilimi var. Dolayısıyla belediyeler hizmet ettikleri şehirlerde artık gelişmişliğin ölçütlerinden olan patent üretiminin arttırılması için bile imkân yaratmaya çalışıyor ve akıllı şehirlere geçiyorlar. Böylesi bir ortamda tarihi zenginliği çok büyük olan Asya şehirlerinin de turizm gelirlerini artırmak için atılım yapmalarının zamanı artık geldi” dedi.

 

Asya Belediye Başkanları Forumu’nun ikinci gününde UCLG-MEWA Kültür Komitesi toplantısı gerçekleştirildi. Yerel yönetimlerin kültür alanında yaptığı çalışmaların da paylaşıldığı toplantıda, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin komiteye üyeliği kabul edildi. Ayrıca 10-20 Temmuz 2016 tarihlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yapacağı UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin 40. Toplantısında UCLG-MEWA Kültür Komitesi’nin de yan etkinlik olarak yer alacağı belirlendi.

İkinci gün UCLG MEWA Kültür Komitesi Toplantısı’nın yanı sıra “Ulaşım ve Trafik Yönetimi: Asya Şehirlerinde Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım” ve “Kentsel Turizmde Kültür ve Ekonomi” başlığında eğitim atölyeleri düzenlendi.

 

Tahran’da başlayan toplantının diğer bölümü 31 Ağustos tarihinin Kazvin günü olması sebebiyle Kazvin’de devam etti.  Kazvin’de “Asya Kentlerinde Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım” ve “Asya Kentlerinde Kentsel Turizmin Kültürü ve Ekonomisi” başlığında teknik oturumlar yapıldı. Teknik toplantıların raporlarının sunulması ile birlikte 5. Asya Belediye Başkanları Forumu son buldu.

 

IMG_2613 IMG_2615 IMG_2683

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.