Seferihisar Belediyesi 4. Uluslararası Resim Çalıştayı başladı

Baskı Resim Festivali bir hafta boyunca devam edecek

Seferihisar Belediyesi ve Abderalılar Sanat Derneği işbirliği ile Sanatçı Sinan Yasdıman küratörlüğünde gerçekleştirilen Uluslararası Resim Çalıştayı kapsamında düzenlenen Baskı Resim Festivali başladı.

Düzce Mahallesi’nde gerçekleşen çalıştay 22 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

Çalıştay süresince sanatçılar; Gültekin Yıldız, Ejmel Yalçıntaş, Gülperi Yıldız, Emine Özdemir, Natali Dunay, Dariusz Przewiezlikowski ve Tomasz Wlazlak çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirecek.

Türkiye, Polonya ve Ukrayna’dan gelen baskı resim alanında uzman sanatçıların hazırladığı eserler 21 Mayıs Cumartesi günü Ürkmez’de gerçekleştirilecek 11. Yerel Tohum Takas Şenliği’nde sergilenecek.

Küratör Sinan Yasdıman “Bu sene konseptimizi değiştirerek dünyanın birçok yerinden alanlarında başarılı baskı resim sanatçılarıyla iletişime geçtik. Davetimizi kırmayarak gelen kıymetli sanatçılarımız yedi gün boyunca burada eserlerini üretmeye devam edecek. Gelip görmek isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Dünyanın birçok ülkesinden gelen kıymetli sanatçılarımızı Seferihisarlılarla buluşturmaya devam ediyoruz. 4.’sünü gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Resim Çalıştayı’nda bir ilke imza atarak bu senenin konsepti olarak baskı resim alanını seçtik. Düzce Mahallesi’nde ikamet eden Gültekin ve Gülperi Yıldız hocalarıma da emekleri ve sanatçılarımıza sağladıkları çalışma alanı için teşekkür ediyorum” dedi.

adres için tıklayın.. https://goo.gl/maps/6gsx5TAPFha6jcet7