Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’den Çağrı

Seferihisar merkezinde yer alan ve gerek mimari özellikleri gerekse taşıdığı fonksiyonlar itibariyle Seferihisar’a yakışmayan Belediye Pasajı’nın yerine daha modern ve kentin ihtiyaçlarına cevap verecek bir yapıyı inşa etmeyi düşünüyoruz.
“Aktif hemşerilik, her gün demokrasi” hedefimiz doğrultusunda yapıyla ilgili karar süreçlerinde Seferihisarlı hemşerilerimizin görüşleri bizim için çok önemli.
Mimari projenin çiziminden önce ve ona esas teşkil edecek şekilde ihtiyaç duyulan mekânsal büyüklüklerin tespit edilmesi uygun olacak.
4 kat imar izni bulunan alanda 20 metrekare ile 200 metrekare arasında yer alacak dükkân ve büroların inşa edilmesi mümkün.
Yeni yapılacak bu binada yer edinmek isteyen kişilerin kaç metrekarelik bir mekâna ihtiyaç duyduklarını belediyemize bildirmeleri, yapılacak projenin ihtiyaçlara cevap verecek sağlıklı bir binaya dönüşmesine imkân verecek.
112
Mekansal büyüklüklerin dışında Belediye Pasajı yerine yapılacak bu yapının her aşamasında değerli görüşlerinizi bekliyor,  saygılarımı sunuyorum.
Tunç Soyer
Seferihisar Belediye Başkanı
pubg uc

4 YORUMLAR

  1. Sayın Başkanım öncelikle Merhaba.
    İnşallah sağlık ve afiyettesinizdir.Sayın başkanım Belediye seçimlerinden önce bir ev konuşmasında sizinle görüşme fırsatım olmuştu.yoğun olduğunuz için belki hatırlamazsınız.o zaman meydandaki cittaslow heykelinin başka bir yere taşınıp italya kasabalarındaki gibi antik bir havuzun görüntüyü tamamen değiştireceğini ve meydanın havuz merkez olmak kaydiyle çevresi dairesel ganit parke taşlarıyla döşenmesinin harika olacağını belirtmiştim.şimdiki yer için de önerim şudur iç kısmı keşinlikle “iş hanı görünümlü olmasın” yeteri kadar iş hanı görünümlü yer mevcut seferihisardaufak bir avm havasında içinde sineması ve alış veriş mağazaları yerel yemek lokantaları olabilir alt kısmı ise kesinlikle otopark olmalı bu da belediyeye ayrıca gelir kapısı olur yada ihale usulü ile belediye burayı çalıştırabilir.en üst katı da cafe olursa seferihisar biraz daha yukarı çekilebilir 4 kat olmasına rağmen kesinlikle 10 kişilk en az 4 asansörü de olmalı dışına bir şey diyemiyecem ama içi kesinlikle büro ve iş yeri olmasın.olanlara da gidin bakın görüntü koca bir sıfır.seferihisarın bir yerde oturup yemek yiyebilecek kahve içebilecek arabasını alt katına park edeip sonra cıkıp gidebileceği bir yere ihtiyacı var..ayrıca hiç olmazsa ana arterler yazın trafiğe kapatılmalı yazın çekilmez oluyor.Sevgi ve saygılarımla

  2. Bende bir seferihisarlı olarak fikrimi söylemek istiyorum.Buraya yapılacak olan bina dış görünüm olarak seferihsarın özelliklerini yansıtması ve ilgi odağı olması gerekir.Mesela önyüz teos antik kentindeki yapıların ön yüzü olabilir.Manavlar sokağı Kısmı Mandalina figürleriyle süslenebilir.diğer kısmı zeytinciliği ve zeytin sembolleri arka tarafı deniz,kum,balık,güneş kalemiz vs.özellik verilebilir.iç tarafına geçersek,en üst katı belediye merkezli spor salonu yapılması gerekir.Neden, HALKIMIZ obezleşmeye doğru gitmekte,yaşlısı genci çoluğu çocuğun gidebileceği yer olması gerekir.Belediyemizce işletilirse doktoru, uzmanı, ekipmanı,ambulansı vs.olması daha güvenilir ve sağlıklı iş yapılmış olur.Ayrıca Belediyeye gelir kapısı olur.üçüncü kat Tiyatro solonu,toplantı salonu, sinema vs. olması bence uygun olur.ikinci kat sanat katı veya sanatçılar katı olması gerekir.Herkes bu katta sanatını konuştursun,pazarlasın.Birinci kat yine içli dışlı dükkan olması uygun olur.Esnafımız mağdur olmasın.Düşümcem budur.Saygılar

  3. Merhaba
    Ben özellikle yapılacak binanın hem görsel olarak Seferihisar a uygun olmasını hemde projenin ilerde bir çok malliyeti de düşürmesi açısından yeşil bina fikrini savunuyorum. Kendi enerjisini kendisi<üreten akıllı binalar. şimdiden teşekkür ederim

  4. Merhabalar ben doğma büyüme Seferihisarlı bir gencim ve şu anda İstanbulda Sinema televizyon sektöründe çalışmaktayım. Yazları mutlaka gelip memleketimi ziyaret eder. Olan gelişmeleri her daim takip eder ve heycanlanırım.

    Hafızaları yenilemek için şunları söylemek isterim. Orda daha önce

    Kocaman bir Düğün salonu vardı ve artık o ihtiyacı belediyedeki salon giderdiği için tekrar yapılmamalı.Bunun yerine sanatı,kültürü,yaşamı diri tutmak için…Tiyatro gösterimleri ,sinema gösterimleri,art house proje tartışmaları paneller,sempozyumlar,hayvancılık,tarım ve denizcilik üzerine bilgi toplantılarının yapılıcagı cok amaçlı bir salona ihtiyaç vardır. böyle bişeyin varlığı bizim gibi bin yıllık sanat şehri TEOS a yakışıcaktır.( Belki salonun adını EMEK koyarsınız, belki uluslar arası film festivalleri yaparız ve filmlere Altın Mandalina veririz ).Düşünsenize bir şehrin tam ortasında kocaman bir sanat yuvası.

    O binada çok sayıda dükkan vardı .Gazeteci,çiçekçi,kuyumcular,marketler,oyuncakcı,siyasi parti binası,pastaneci,börekçi.Kısacası Seferihisar esnafı. Yapılan yeni binada da en önemli şey bu esnafların çagdaş teknolojik hijyenik ve güvenlli dükkanlara sahip olmasıdır.

    O binada bulunan kütüphane yerini korumalı ve daha aktif projelere girişmesi gerekmektedir . Seferihisardaki gençlerin çogu orada bulunan , çarsının meydanındaki kütüphaneden habersiz. Bu hem bizim hemde sizin personelinizin suçudur.

    Ve tabiki bunlar yapılırken mimari,sanat,estetik,çevreye uyum,şehrin dokusu gözetilmeli oldu bittiye getirilmemelidir.Çağımızın büyük hastalığı “AVM yapma” fikri sizin gibi memleket sevdalılarının aklında olmucağından sebeb hiç söyleme gereği bile duymuyorum

    Halkın fikrinin ne olduğunu öğrenmek istediğiniz ve böyle bir demokratik tavır sergilediğiniz için teşekkürler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.