Sanayi Sitesi Yenileniyor

Seferihisar Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) aldığı hibeyle Sanayi Sitesi’ni adeta yeni baştan yapacak. Proje 765 Bin Liraya mal olacak.

İZKA’nın teklif çağrısına çıkmış olduğu “Küçük Ölçekli Sanayi Bölgelerini Geliştirme Mali Destek Programı”değerlendirme sonuçları açıklandı. Seferihisar Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanıp, Seferihisar Kaymakamlığı ortaklığı başvurulan “Seferihisar Küçük Sanayi Sitesinin Çevre Düzenlemesi Projesi” İZKA tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda %75 hibe almaya hak kazandı. Proje 765 bin 589 liraya mal olacak. Maliyetin %75’i olan 574 bin 192 lira İZKA tarafından karşılanacak.

Projeyle bölgede küçük ölçekli işletmelerin yoğun olarak yer aldığı sanayi altyapıları ile çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, bu bölgelerde yerleşik işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda daha kaliteli hizmet sunulmasının ve Seferihisar’ın girişinde bulunan Sanayi Sitesi’nin düzenlenmesiyle yerel ekonominin düzenlenmesi, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi ve daha kaliteli hizmet hedefleniyor.

Hazırladıkları projeyle ilgili konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Sanayi Sitemiz yaklaşık yaklaşık 25 yıl önce yapılmış ve günümüz koşullarında artık ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalmaya başlamıştı. Uzun zamandır Sanayi Sitemizi yenilemeyi planlıyorduk. İZKA’nın çağrısını görünce, hibeden yararlanmayı ve projemizi hayata geçirmeyi planladık. Projemizin geçmesi nedeniyle çok mutluyum. İZKA personeline teşekkür ediyorum” dedi.

Sanayi Sitesi’nde çalışmaların başlamasıyla neler yapılacağından da bahseden Başkan Soyer; “Öncelikle Sanayi sitesi alanını yeniden projelendireceğiz. Yeni Sanayi Sitemizde güvenlik birimleri ve danışma birimi olacak. Sanayi içi yönlendirme levhaları ekleyeceğiz, yolları iyileştirip, elektrik kablolarını yer altına alacağız. Elektrik hattı ve trafolar yenilecek. Sokak aydınlatmaları yenilenecek, bekleme ve rekreasyon alanları sitenin içerisine eklenecek. Kısaca Sanayi Sitesini baştan aşağı yenileceğiz ve günümüz koşullarına uygun modern bir hale dönüştüreceğiz. İlçemize ve sanayi esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

160 işyerinden oluşan Seferihisar Sanayi Sitesi’nin yenileme çalışmaları, 2016 son çeyreğinde başlayacak ve Haziran 2018’de tamamlanacak.

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.