Pazar gününe dikkat: MARATON VE BİSİKLET ÇAKIŞTI!

Yarımada da pazar günü yollar trafiğe kapalı

İzmir pazar günü aynı saatlerdeki iki dev organizasyona ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 9 Eylül maratonu ile Valilik ve Turkcell’in ortaklaşa düzenlediği bisiklet festivalinin aynı saatlerde, aynı istikamette yapılacak olması trafik açısından alarm zillerini çaldırdı. Saatlerce kapalı kalacak sahil bulvarı ile Çeşme- Urla yarımadası yönünde ciddi bir trafik yoğunluğu olması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve aylar öncesinden duyurusu yapılan Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu, bu yıl Valilik ve Turkcell tarafından düzenlenecek bisiklet festivalle aynı güne denk geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katılacağı maraton 5 Eylül Pazar günü saat 07.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan start verirken, bisiklet yarışı ise saat 08.00’de Konak Meydanı’ndan başlayacak. Hem maratoncular hem de bisikletliler sahil bulvarından Narlıdere yönüne hareket edecek.

Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu öncesi atletizm otoriteleri süre anlamında rekor beklentisi içindeydi. Cumhuriyet Meydanı – İnciraltı – Cumhuriyet Meydanı arasındaki eğimsiz bir parkurda koşulacak yarış, pandemi koşulları nedeniyle iki bin kişinin katılımıyla sınırlandırılmıştı.

Diğer yandan, aylar öncesinden belli olan Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu ile aynı güne denk getirilen “Turkcell GranFondo Serisi”ne ise 20’den fazla ülkeden binlerce yol bisiklet yarışçısı katılacak. Turkcell GranFondo İzmir’de pedallar Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) iş birliğiyle orman yangınlarında zarar gören ailelerin çocuklarının eğitimleri için dönecek. Bisiklet yarışı da Konak Meydanı’ndan start alıp aynı maratonda olduğu gibi sahil bulvarından devam edip Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Urla güzergahına uzanacak. Yarış, yeniden Konak Meydanı’na dönülmesi ile son bulacak.

Aynı saatlerde, aynı istikamette yapılacak iki büyük etkinlik, trafik açısından da alarm zillerini çaldırdı. Saatlerce kapalı kalacak sahil bulvarı ile Çeşme- Urla yarımadası yönünde ciddi bir trafik yoğunluğu olması bekleniyor. Binlerce sporcunun yanı sıra Çeşme, Urla, Karaburun ve Seferihisar yönüne gidecek günübirlik tatilcilerin de eklenmesiyle Pazar günü İzmir’in Güney Batı aksında çok ciddi bir trafik yoğunluğu yaşanacağı ifade ediliyor.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.