Ölüm Çukurlarına Dikkat

Uzmanlar deniz sezonunda artan boğulma olayları nedeniyle uyardı. Özellikle Seferihisar ve Gümüldür’de denizin aniden derinleştiği noktalar olduğunu söyleyen uzmanlar vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte uzmanlardan boğulma olaylarıyla ilgili uyarı geldi. Ege Üniversitesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ergün, özellikle Ege Denizi’nde birçok plajda denizin aniden derinleştiğini söyledi. Prof. Dr. Ergün, “Ölüm çukuru dediğimiz bu bölgeler dikkat edilmediğinde kişiyi içine çekip boğulmasına neden olabilir” dedi.

İzmir’de geçtiğimiz hafta bir kişinin denizde boğularak yaşamını yitirmesi yaz aylarında artan boğulma olaylarını gündeme getirdi. Prof. Dr. Ergün, “Derinliği bilinmeyen sulara dalınmamalı. Özellikle Gümüldür, Doğanbey ve Seferihisar’da çok sayıda ölüm çukuru var. Su birden derinleşerek kişiyi içine çekiyor. O nedenle vatandaşlar dikkatli olmalı” dedi.

Panik Yapma
İnsanların denize girdiği zaman panik yapmaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ergün, “Panik her zaman boğulmalarda baş etkendir. Panik yapan insan daha hızlı su yutup boğulur. Bu nedenle denizde hiçbir şekilde panik yapmayın. İnsanlar aslında panik yapmazsa su üzerinde kalır. Çünkü hem bağırsak, hem akciğerlerimizde hava var” diye konuştu.

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.