Okul kantincilerine hijyen eğitimi verildi

Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından okul kantinleri ile yemekhanelerde çalışan personele “Okul Kantinlerine Özel Hijyen Kuralları” konulu hijyen eğitimi verildi.

Seferihisar ilçesinde bulunan okulların kantin ve yemekhanelerin; özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine ve resmî kontrolüne ilişkin kuralları belirlemek amacıyla bu işletmelerde çalışan görevlilere Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü personeli Gıda Mühendisi Gökhan Kütük tarafından hijyen eğitimi verildi.

2020/8 sayılı okul kantinlerinde satılacak gıdalar ve eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin hijyen yönünden denetlenmesi konulu genelge kapsamında verilen eğitim programında gıda hijyeni, gıda mevzuatı, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolanma ve muhafazası, gıdanın servisi, satışı ve tüketime sunumu ile kantin çalışanlarının uyması gereken hijyen kurallarına dair yasal mevzuat konularında eğitim verildi.

Eğitim sonrasında katılımcılara Eğitim Katılım Belgesi düzenlendi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.