Oğlunun Adını Okulda Yaşatacak

Seferihisar Akarca’da yaşayan Fikri Kalabak, genç yaşta kaybettiği oğlunun adına Tepecik Mahallesi’ne Anaokulu yaptırdı. Milli Eğitime devredilen bina, Engin Kalabak Anaokulu adı altında okul öncesi öğrencilerinin hizmetine sunuldu.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Makine mühendisliği bölümünden mezun olup, diplomasını almak için okula giderken trafik kazası geçiren Engin Kalabak (23) 1993 yılında hayatını kaybetti. Yıllarca Almanya’da işci olarak çalışan Fikri Kalabak (74) emekli olduktan sonra Seferihisar Akarca’da yaşamaya başladı. Baba Fikri Kalabak, oğlu Engin Kalabak’ın adının yaşaması için ikamet ettiği Tepecik Mahallesi’ndeki İlköğretim Okulu yanına Anaokulu yaptırdı.

 

Engin Kalabak Anaokulu Kaymakam Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaya, Seferihisar siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla açıldı.

 

2016-2017 öğretim yılında 20 öğrenci ile faaliyete geçen 2 derslikli Anaokulu, Tepecik Mahallesi’nde yaşayan okul öncesi yaştaki çocuklara hizmet verecek.

 

dsc_9297 dsc_9303 dsc_9328 dsc_9355 2 img_3428 img_3429 img_3430

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.